Eto, ja sam jutros otisao do Linksa i pitao za karticu. Kaze prodavac, imamo ih, dobili 3 komada (hebena akcija

). Ok, ja kazem mogu li je vidjeti prije kupnje? kaze on nema problema i otvorimo je. Malo smo se i on i ja iznenadili, kartica nije kao na slici nego je ova:

K tome u paketu nema DVI-HDMI adapter nego samo na D-sub i 2x molex na pci- napajanje. Kazem ok, cijena je izvrsna, uzet cu 1 komad. Fino platim karticom i odem iz ducana. Dosavsi doma upiknem je u komp kad ono, nema slike. Vent se vrti, ali slike nema. Ja sad malo gledam, kazem ok, u drugislot cu je upiknuti mozda ce tamo raditi. ali niti to nije pomoglo, drugi DVI isto ne baca liku. Zovem u ducan, kaze gospodin da probam sa molex adapterima. Probao sam i to ali naravno nije pomoglo. Sad ja nista, nazad u ducan, ili druga grafa ili novci nazad. Dodjem tamo kad kifla, 1 kartica vecprodana, druga je rezervirana za neku konfu u kastelu, dok 3 vise nemaju, prodali je meni. Kaze trgovac, dajte je na servis pa je do petka vjerojatno gotova. Na AmEx mi novce nisu mogli vratiti tako da sam upravo kupio graficku koju moram slati odmah na servis jer je DOA. Strasno, razocaran sam do yaya. Koliko sam cuo u razgovoru sve kartice po centrima su rasprodane tako da ko je jamio, jamio je. A ja bez grafike tjedan dana. Nije bed ali je vani vrijeme katastrofa i sad kad je najljepse za igrati on-line, ja bez kompa..
Eto moje subotnje iskusto sa ATI 4870 i akcijom u Linksu...
EDIT: graficka je bucna do yaya, zalaufa se na max i tako cijelo vrijeme. Mozda kad se probudi malo smanji broj okretaja ali sumnjam, ima 2 zicice kao i one turbine od Gigabyte-zalman grafickih, a tako i zvuce...