Ovak, imam jedan problemčić, a nisam siguran jel je problem u komponentama ili ja jednostavno failam u overclockanju. Prvo da naglasim da sam nabrzaka prošao kroz teme o overclockanju P5B Deluxe kao i teme o OCu e6600/q6600.
Dakle, trenutno vozam ono što piše po Moj Komp. Q6600 (G0) je lappan, cooler je Freezer7 pro i on nije lappan. Pasta je neka coolermasterova za 20kn. Idle temperature su oko 52C, load pod OCCT je do 68C (@3.2GHz, na vCore = 1.5V). Ploča je rev1 sa BIOSom 1223.
Problem je u tome što za bilo kakav stabilni overclock moram koristiti izuzetno visoke voltaže u usporedbi s onim što sam vidio ovdje na forumu i s onim što google kaže. Kao što gore piše za 1h OCCT stable mi je trebalo punih 1.5v na procesoru i 0.45V na northbridgeu (to je bilo 9x355MHz), dok ljudi naokolo postižu 3.2GHz 24/7 stable s 1.375V i manje. Sad sam na 3GHz s 1.35v odnosno 1.32v poslije vdropa i to je stabilno, a opet navodno je to moguće i s manje od 1.3v. Sad, nisam ja neki overclocker i ne ganjam maksimalne moguće stabilne frekvencije, ali po nekom iskustvu drugih ljudi ova ploča i procesor bi morali moći bolje nego što ja sad uspjevam izvući i zbilja me zanima kako/zašto?
Kao dodatna napomena, prije sam na ploči imao e6400 (onaj stari) i s njim nikad nisam uspio ni POSTati sa FSBom iznad 400 (opet nešto što P5B deluxe navodno probija ko od šale).
Eto, moje isprike na nešto dužem postu i ako sam namljeo gluposti budite slobodni i izvedite me na pravi put, ali ako netko ima nekih saznanja vezano uz problem, bio bi zahvalan na pomoći. Hvala!
Napominjem da ja obično ostavljam speedstep, c1e i sve one opcije na processor windowu upaljenima, ali nisam vidio neko poboljšanje ni kad sam ih ugasio radi testa.