Citiraj:
Autor olly
Bio sam na dva mjesta u servisa danas, vratio sam staro napajanje, radi sve KAO PODMAZANO. Uz overclocking procesor (3,6ghz).
Dijagnoza: preslabo napajanje koje NEMOZE dati dovoljno struje! U oba servisa su mi tako rekli.
Na zvaničnoj web stranici od Corsaira, kada ubacin specifikacije svog sisitema, izbaci mi da najslabije napajanje koje moram koristiti je 450W.
dakle, to je minimum minimuma sto bih trebao imati, kako kazu strucnjaci iz Corsaira.
Uz overcklocking trebalo bi mi minimum od 550W.
Dakle, članovi forum su me nesvjesno zeznuli. Ali sada mi je sve opet OK sa starim napajanjem koje radi kao grom, bez obzira sto je FEEL II.
To su činjenice.
Moje napajanje Corsair uskoro ide na prodaju. Očito je Zotac GTX 260 AMP 2 (216 SP) prejak zalogaj za ovo napajanje. To su mi poručili stručnjaci koji se više godina bave hardveri, a tako potvrđuje i njihova zvanična stranica.
Ukoliko se odlučim, kupiti ću minimum 550W Corsaira.
Što se mene tiče, to je sve od mene u ovoj temi .
|
Meni zbilja nije jasno kako onda meni Sharkoon snage 350 vata koji ima 300 vata na +12V tjera Intel Core i7 + HD4890
Taj Corsair nudi 360W na +12V dakle mnogo je snažniji od navedenog Sharkoona.
Da se ne ponavljam kako je snažniji i od tog Feel napajanja.
Takoeđr mi ne ide u glavu kako sam onda upogonio Intel QX9770 + HD4890 sa VX450W
Ili kako je HX450 tjerao AMD PH II X4 + GTX295, ili kako je Scythe 450W tjerao Intel Core i7 940 + HD4870x2 (osam jezgri cpu + dva GPU-a)
Tako da to svoje mišljenje kako tebi za dvojezgreni CPU i jednu grafu treba 550 vata zaboravi jer nije točno -> to su činjenice
Činjenice su da
Intel Core i7 940 (osam jezgri) + HD4890 sa 350w Sharkoon napajanjem iz zida pri tjeranju Furmarka vuče 334 vata (minus stupanj efikasnosti koji je oko 80%) što daje čistih cca 270 vata.
Ista konfa kada je CPU posve opterećen (Prime95) i grafa također na 100% opterećenja (furmark) cucla 460 vata tj cca 370 vata.
I ti onda kažeš kako tebi treba minimalno 550 vata
Ako je napajnje neispravno nosi ga na servis a priče kako nije dovoljno snažno zaboravi jer dam se kladit da bi njime bez bada pokrenuo tu grafu uparenu sa mnogo mnogo gladnijim procesorom.
Citiraj:
Autor olly
FEEL II ima na +12V 17 ampera, a na -12V ima 15 ampera. corsair ima na +12V 30 ampera, a na -12V ima 0.8A
|
I onda koje je napajanje snažnije i koje može dati više struje ako Corsair nudi 30A a Feel 17A kada znamo da se VGA napaja sa +12V?
Fizika 1on1
Citiraj:
Autor olly
Još nešto: nitko od vas iz prve ruke mi ne govori, nitko nije imao ovakvo napajanje od vas, pa je sve ovo vecinom "rekla-kazala" !
I vidila na internetu....
|
Imao sam u rukama i probao vjerojatno više napajanja nego si ih vidio u izlogu omiljene trgovine. Sve što ti govorim govorim iz prve ruke