View Single Post
Staro 30.12.2009., 21:52   #4
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
kako sam zbunjen s tim, doslovno nemam pojma o ni čemu. jeste ubuntu ima vnc ali kad se probam spojiti na windows koji je u lokalnoj mreži onda mi ne radi, naravno taj windows ima instaliran realvnc.
taj ubuntu je istaliran preko vmwarea. zašto to radim? hoću da vidim da li mi vnc radi između linuxa i windowsa, tako da onda mogu instalirati linux zasebno na drugi komp, koji je isto u lokalnoj mreži.

pokušao sam instalirat preko synaptic package manager, tamo u search upisao realvnc ali ništa nije našao, dok kad sam upisao vnc onda je našao brdo toga te sam ostao zbunjen uopće što izabrati.

čitam ovdje što su rapozitoriji https://help.ubuntu.com/6.10/ubuntu/...ositories.html, ali kažem i dalje ne znam kako instalirati dotični program RealVNC od kojeg sam link postavio u svom prvom postu.

taj program sam skinuo, extraktirao, nalazi se u mapi downloads i to je to, dalje ne znam ni beknut. što dalje. da li preko tog synaptic package managera mogu instalirat taj REALvnc koji se nalazi konkretno kod mene u mapi downloads, gdje sam ga extraktirao ili samo programe koje mi ponudi taj manager.
catroot je offline   Reply With Quote