Pozdrav svima!
Unaprijed se ispričavam ako već postoji slična tema, jer ju nisam pronašao na searchu.
Uglavnom, da prijeđem na stvar, odnosno problem koji me muči.
U zadnje vrijeme prilikom paljenja kompa počela mi se stvarati relativno velika buka, glasnoća koje dakako ovisi o vremenskom razdoblju u kojem je komp bio ugašen, odnosno o zagrijanosti same grafe. Katkad zna biti poprilično neugodan zvuk (kada je ugašen tijekom spavanja), ali onda se ublaži ili nestane kada se Windowsi dignu.
Odlučio sam otvoriti kućište i vidjeti o čemu se radi i došao do zaključka da je problem u ventilatoru grafičke (Zotac GeForce 9600GT), koji zapinje za plastiku na samoj grafi, po mom osobnom mišljenju iz razloga što ispada iz svog ležaja, jer kada kućište polegnem na pod, odnosno u vodoravni položaj, onda nema nikakve buke u bilo kojoj situaciji.
Netko će reći "pošalji na servis ako imaš garanciju" (a imam garanciju još godinu dana), ali problem je u tome što sam sve komponente kupio u Vemilu čije trenutno stanje je poznato.
Ne znam što mi je činiti, pa bi svaki savjet/pomoć dobro došao. Mogu li uopće staviti neki drugi hladnjak/ventilator na ovu grafičku?