View Single Post
Staro 30.12.2009., 15:36   #995
Clifton
humanoid carbon unit
Moj komp

Clifton's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
eto ga, nakon godina skroz pozitivnih iskustava s kupnjom preko e-bayja, konačno sam popio šamarčinu. i to s naše strane.

ljudi, ako je ikako moguće, izbjegavat dostavu FedEXom na vaš račun. kupio sam u Kanadi kabl za TrackIR vrijednosti 12,50USD. bil sam toliko zabavljen time kak sam uspio osvojit aukciju za tak male novce (novi je oko 50), da nisam obraćao pažnju na cijenu dostave FedEXom u Hrvatsku - 60,00USD. ajde, rekoh nek ga voda nosi. naravno, dolaskom u ovu vukojebinu, stvari postaju predivne. carinska vrijednost je određena naravno zbrojem cijena predmeta i troškova dostave, dakle 72,50USD, iznos na koji se lupa carina i PDV. kad sam krenuo grist govno, rekoh ajde do kraja pregrist, drugi put ćemo bit pametniji. tu stupa krasna firma pod imenom Rhea d.o.o. koja je ugovorni partner FedEXa. gospoda na kraju za bijednu omotnicu težine 200g, ispostavili račun na 380 kuna obavljenih usluga. prevedeno - preko 100% ionako lopovski određene carinske vrijednosti paketa. još laičkije: predmet plaćen 60ak kuna krasnom kombinacijom FedEXa + hrvatske firme koja ga zastupa + carina/PDV ispada skoro 750 kuna kad se sve zbroji.

elem, izbjegavat FedEX/Rhea d.o.o. u širokom luku. jedino ako seller šalje na svoj trošak, što s američkog kontinenta teško očekivat.
Clifton je offline   Reply With Quote