... s već pomalo rijetkim karakteristikama.
Ovako, treba mi preporuka nekog 22" ili 24" LCD monitora a ono što se traži je:
1. Što vjerniji prikaz boja pošto studiram grafički dizajn i najviše vremena provodim u Photoshopu i Illustratoru ( dakle, IPS monitori )
2. Ekran MORA biti mat ( ako danas uopće još ima takvih monitora. Leđima sam okrenut prema prozoru...svi znate na što bi to ličilo na glossy monitoru ).
3. Kućište MORA biti mat ( najčešće sam glossy kućišta vidio kod Samsunga, ali sad ih svi već imaju. Ne dolaze u obzir jer mi se monitor ne glanca svakih 15 min. ).
4. Neki dodatni fičri su dobrodošli, tipa USB hub, HDMI.... ,ali nisu nužni.
U odnosu na neki dan, uletio je dodatni financijski poticaj pa sad baratam s oko 2500 kn
Ono što sam našao su ViewSonic VP2365wb i Dell 2209WA. E sad, tko se više razumije, neka preporuči neki od ta dva s obzirom da se dosta razlikuju.
Veća rezolucija bi mi dobro došla, ali ne znam koliko je dobro to forsiranje 1920x1080 na 23" ViewSonicu. Tu mi 22" DELL ne pruža ništa u odnosu na trenutni 20" monitor pa je ViewSonic u prednosti.
Odziv mi nije bitan jer se ne igram baš, iako je debelo na strani DELL-a ( 6ms vs 14ms)
Problem kod ViewSonica je taj što sam na stranicama proizvođača vidio da piše Antiglare i to me muči. Jel itko imao priliku uživo vidjeti taj monitor?
Pošto svaki ima minuseva i pluseva, dilema.....
Cijena je identična