Comp:
1800+
512MB
Gigabyte nforce2
IBM 40GB
Problem, krepao jedan hard iz RAID polja. Testirao sam ga sa IBM-ovom diagnostic utility. Nisam mogao naci novog pa sam kupio dva nova SATA Maxtor 120GB. Prije sam napravio Ghost image od instalacije diska skupa sa program filesa, znaci kompletni backup c: particije.
Sad me interesira da li mogu iskoristiti ovaj GHOST image za ova dva nova diska?
Probao sam to vec napraviti ali nije islo, postupak:
Napravio sam novo RAID polje(zaboravio sam spomenuti Mirroring) , otisao u instalirati Windowse i u instalaciji formatirao disk i napravio formatiranje.
Nakon toga sam spojio IBM-ov disk gdje su mi je bio ghost image i pokrenuo GHOST i u njemu napravio IMAGE TO PARTITION. Sve je zavrsilo OK ali kod bootanja se sistem rusi. Otisao sam u REPAIR CONSOLE chkdsk /p, chkdsk /r i fixboot ali nista nije pomoglo. Opet rusenja. Sto da napravim? Ghost image je 8GB velik, potrosio sam 4 dana za kompletnu instalaciju i konfiguraciju sistema tako da nebih volio opet vrsiti isto. Ovaj drugi IBM-ov disk normalno radi i mogu iz njega bootati windowse.
2 pitanje: mogu li pridruziti drugi hard ovom IBM-u koji je OK i napraviti rebuild RAID polja?
3 pitanje: mora li taj disk biti od istog proizvodaca i istog kapaciteta?
Hvala