Prijatelji dragi, treba mi pomoć u razrješenju misterija,
Računalo se sljedeće, staro tek 3 mjeseca:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H - Integrirana grafika ATI HD3200, Pheonix bios
AMD Athlon 7750
2 gige rama
Hitachi HDT721032SLA360 (298 GB)
No name napajanje
Windows XP SP2 (iako mislim da nije važan kod ovog problema)
Problem se prvi put pojavio drugi dan nakon kupnje, zaledio se ekran prilikom surfanja internetom, kraj cursora se pojavljivali mali artifakti, nakon restarta
neće se pokrenut normalno nego dva uzastopna dugačka beepa pa automatski restart. Odnesem ga odma nazad, komp normalno pali, sve radi savršeno. Znači nemoguće je simulirati pojavljivanje problema i odhebu te sa "komp radi"
Ovaj boldani dio su simptomi koje je nakon par tjedana, te upravo jutros, opet pokazivao (uz dodatak da je ovaj put pri prvom pokretanju windowsa kod dijela s load barom bilo matrix like plavih linija na ekranu).
Što mi nije jasno je da nakon par restarta, isključivanja iz struje etc. proradi i radi normalno u svakom pogledu.
Evo i upload snimke tog beepanja, znači dva beepa - restart, dva beepa - restart, pri tome ekran ostaje u stand by-u dok dvd-rom pokazuje znakove bootanja (zazeleni se ledica i čuje se njegov specifičan zvuk).
http://www.2shared.com/file/10202937/c0091684/beep.html
Ako netko ima ideju koji mu je vrag, jer nemam računa previše se bavit njime kad je manje više high low end konfa i praktički radi savršeno, osim kad ga ne pukne to beepanje, jedina ideja koju imam je možda nešto sa dual biosom nemam pojma.
Navali narode sa spekulacijama