23.12.2009., 20:07
|
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor Jelc
Pingal sam matorog, možda i napiše koju kad nahrani malu
Ja uglavnom nisam ništa experimentirao, nazval sam matorog (onoliko puta koliko mi je trebalo da zapamtim+kad smo delali prvi put  )
Sad imam već uhodano-glavu i pola glavonošca maznem odmah, ostatak krakova zamrznem i imam taman kad mi se spukne jest rižoto...
Ne kupujem ispod 1.8-2 kg beštiju.
|
Nadjoh lagan recept:
Citiraj:
Pečena hobotnica sa krumpirom
SASTOJCI:1kg hobotnice,1 kg krompira,1 velika kapula,sol,papar,1,5 dcl miješanog ulja ( maslinovo i suncokretovo ulje) i grančica ruzmarina.
PRIPREMA :Hobotnicu prije pripreme obavezno ostaviti 1 dan u zamrzivaču.Očišćenu hobotnicu od 1kg isječi na 3-4 dijela.Nauljiti škrovadu i staviti isječenu hobotnicu.Krompir isječi na fete.Malo posoliti i popapriti i pomiješati sa hobotnicom.Veliku kapulu isfetati na veče komade i rasporediti po hobotnici i krompirima.Ubaciti grančicu ruzmarina.Sve skupa malo još zaliti uljem i zatvoriti sa folijom .Foliju na nekoliko mjesta sitno probušiti.Staviti peči na temperaturi 200c* oko 50 minuta.Izvaditi iz peči, skinuti foliju, hobotnicu i krumpire okrenuti i ponovo staviti peči bez folije na temperaturi 180 c* oko 40 minuta .Kod soljenja treba paziti jer hobotnica pusti svoju slanost.
Servirati uz zelenu slatu i dobro vino.
|
Mislim da ce biti OK. Ceka se Tor da baci zavrsnu rijec 
|
|
|