Citiraj:
Autor Mad_Duke
Sto se tice crossfire-a (ili SLI-a). Moj je stav da je to u vecini slucajeva waste of money kada uzmes u obzir jos cijenu napajanja, te mi se cini jedino "isplativo" ako se igras sa puno para i kada novac nije odlucujuci faktor. (a i onda sam vise fan dual GPU grafi, nego 2 u SLI-u/crossfire-u).
|
SLI za "normalne" korisnike ima smisla samo kod uparivanja 2 (relativno

) slabije grafičke tipa 2x4830 ili 2x5750 ili nešto slično. Dakle kartice koje ne traže previše struje, ni ekstra hlađenje, prijatelj recimo ima 2x4830 kombinaciju i pošto je obe nabavio za 100€ definitivno ima BB grafiku, oba defaultna hladnjaka, kućište sa 2 ventilatora (upuh/ispuh) i 400W napajanje koje danas ionako ima svatko ko ima imalo zrna u lgavi pa ne štedi na napajanju (čitaj: ne kupuje no name šitove). Ima performanse, relativno tih i hladan stroj te normalno napajanje

Ić na 2x4890 kombinaciju je bolesno makar imao novaca, jer takve dvije mogu prosječnu igru i na kino platnu vrtit

Al dobro, ko voli, nek izvoli, ja bi mo9žda prvi kupio takvo što da iman para
Šta se dvojbe tiče, također bi između 4890 vs 5770 izabrao 4890 model za nekoga ko traži performanse, dakle ne brine ga puno veća potrošnja ili zagrijavanje. A kad izuzmeš ta 2 faktora + marketing od dx11, IMHO 5770 i nema puno ponudit u obračunu sa 4890.