View Single Post
Staro 21.12.2009., 23:24   #23
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
ž@Razer - dobra tema, sad ovo čitam i malo i nisu mi jasna ova divlja očitanja temperatura ploča, sonde na hladnom zraku toliko podivljaju da bacaju te bijesne minuse? U čemu je stvar? Možda baš zbog bacanja komponenti na hladan zrak i prebrzog paljenja pa se još sve nije došlo k sebi zbog konnenzacije?
Kakvo je stanje s temperaturama na grafi u takvim slučajevima? mogu li i one trokirati ako se stave sa sobne na minus temperaturu i prebrzo upogone?
Čini se da me nisi baš najbolje shvatio. Onaj problem oko blesiranja što smo ja i dh41400 spomenuli veže se oko Gigabyteovih P55 ploča, barem iz mog iskustva. Tako što mi se nije događalo na Maximusici. S druge strane, to mi se desilo dva puta i to na sobnoj temperaturi, tako da to nema neke veze s hladnim zrakom, na kraju krajeva, stvar je vjerojatno u blesanju BIOS-a, jer se u Windowsima takve stvari ne događaju.

Slika termometra nije zblesirana slika, nego je to stvarna vanjska temperatura. A plava slika sa 7C je prikaz temperature procesora u BIOS-u.

Prebrzo paljenje i stavljanje komponenti van nema nikakve veze s cijelom stvari. Već godinama radim to zimi i nikad se ništa loše nije desilo; samo dobrog Grafičke kartice redovito najviše profitiraju od ovako hladnog zraka.
Razer je offline   Reply With Quote