View Single Post
Staro 16.12.2009., 14:49   #7
LuxZg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor b1tterman Pregled postova
Za takvo što ti je dovoljan obični Core 2 Duo s775 (recimo, E8400) s bilo kojom Intelovom Desktop matičnom (p35,p45) na koju stane bar 4 GB RAM-a.

Razlika između stroja za 4-5 tisuća i 10 tisuća kuna je aplikativno samo marginalna za te namjene koje spominješ, govorim iz iskustva
Pa i razlika u cijeni je upitna, jedina prava razlika je procesor/matična. Iznos od 10k kn je "napuhan" jer sam planirao staviti 4-6 diskova i 12GB memorije u taj stroj. A je li dovoljan C2D "složenac", hmm... Kad zasjedne SQL server na procesor, memoriju i diskove, mislim da bi drugi procesi mogli osjetno usporiti. Prije svega oni koji se pouzdaju u brze diskove (file server, backup, WSUS).
Još jedan bitan servis koji bi bio gore je vjerojatno i App-V, što znači da će tokom radnog dana na istom stroju biti zakačeno barem 3-4 ljudi radeći na nekim aplikacijama.

Uglavnom, jučer su me obavijestili da je deal odobren, a ni nakon 6 mjeseci na obzoru ne vidim ništa pametnije od Core i7 + X58 sistema. Primarno zbog količine memorije.
I trenutni plan je 12GB memorije i 6 diskova, raspodjeljenih na hipervizor i 5 VM-ova. Svakom jedan disk, svakom OS-u 1-2GB memorije, sekundarnom SQL serveru 3GB.. Jedna mrežna serveru s internet servisima, druga bi za sad morala trpiti sve ostalo, dodatna mrežna ako se pokaže potreba za time. Jedan core SQL serveru, jedan za App-V, preostala 2 nek koriste ostali servisi. A dalje ćemo vidjeti što kaže praksa..

I počeo sam se opet bavit mišlju da virtualiziram i DNS/AD server nakon što sam čitao Microsoftove upute gdje indirektno odobravaju takav setup (instalacija cijelog Essential Business Servera kao 3 VM-a na jednom Hyper-V serveru).

Ah, sretno mi bilo, sva sreća pa ću se moći prvo igrati u testnom okruženju, pa kad sve bude isprobano ići na implementaciju

p.s. I da, shvaćam da replyam nakon par mjeseci, bio sam malo "offline"
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise
LuxZg je offline   Reply With Quote