View Single Post
Staro 12.12.2009., 19:22   #13
Solberg
Premium
Moj komp

Solberg's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Evo sad sam vec pomalo lud, evo isao sam ovako... prvo sam otspojio sve diskove i na jedan instalirao win7 (sve 5, AHCI na disku, sve uredno sljaka), zatim sam otkacio iz sate taj disk i prikljucio sam jedan drugi i njega instalirao XP (sve 5, instalirano sa IDE optikom i postavljeno IDE za satu u biosu)... pa reko evo imati cu dva odvojena sistema, na dva odvojena diska a u boot opcijama ili F12 biram koji mi sistem treba i sve 5, ali nije bas tako... Za sad nisam nista niti spajao osim tog diska na kojem sam stavio XP, jer ga nikako ne mogu upogoniti da XP radi u AHCI modu, naime, stavio sam sve drivere (chipset, Gigabyte sata, realtek LAN itd) ali nema sanse da se XP digne u AHCI modu... dodje do ucitavanja windoza, onaj ekran kad putuje crtica i pljas... komp se srusi, a kad stavim u IDE mod sve 5. Kad sam skinuo driver od intela za satu, nece mi ga instalirati, javlja (system has not have the minimum req for installing this driver)... tako da molim ako netko kaze da mu XP radi u ahci modu na ovoj ploci, neka mi ako je moguce kaze gdje mogu skinuti driver za to. Inace kad se instalira chipset driver od intela, on vec postavi SATA drivere u device manageru, ali windozi nece nikako raditi u ahci modu. Svaka pomoc je dobrodosla. Hvala
Solberg je offline   Reply With Quote