Istina je to što si rekao, niti jedan proizvođač ne garantira da će neki komad hardware-a raditi na vrijednostima većima od propisanih, ali konkretno kod ati-ja se ovaj jedan te isti problem provlači već kroz par serija kartica, i uvijek se svodi na isto: temparature vrm-ova su najveći ograničavajući faktor.
Htjeo sam reći, zar je toliki problem postavit adekvatnu regulaciju napajanja, neznam nešto tipa da odmah u startu stave još po 1 dodatni vrm za gpu i 1 za memoriju, pa da nemoraju stalno dobivat pitanja tipa zašto mi kartica usporava tijekom testiranja u furmarku, occt-u i sličnim zahtjevnijim testovima.
Osobno bih puno lakše podnesao da se gpu pregrijava prilikom OC-a, pa znam da sam došao do granice, ili da se gpu neda OC-at dalje, nego kad vidim da to sve ide i može, i onda vidim kako vrm-ovi cvrče na 120-ak celzijusa i kartica usporava jer nemože ohladit vrm.
Znam da će nekima zvučat glupo, ali eto, meni to po seljački izgleda poput sportskog auta koji ima sve dobre i nabrijane dijelove, ali eto, proizvođač je procjenio da zbog ograničenja brzine na cestama tom autu su dovoljne gume od fiće, pa u svakom malo jačem zavoju auto izlijeće van sa ceste