View Single Post
Staro 06.12.2009., 13:10   #16
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
to hoce li raditi sa ili bez spojenog dodatnog napajanja poprilicno ovisi o samoj kartici, njezinom biosu itd.
Sve PCIe 2.0 ploce mogu dati kartici do 150W sto je velikoj vecini posve dovoljno. Ne znam detalje ali iz prakse mogu reci da su mi sve "slabije" nvidie koje su mi prosle kroz ruke na PCIe 2.0 plocama bez problema radile bez spojenog dodatnog napajanja. 9600gt/gso, 8800gs, caki jedna 8800gt. Jedina koja nije je bila neka 8800gt fancy model koji je imao i pistalicu za dodatno napajanje pa nije htjela raditi bez da je spojeno nego je samo jel, pistala

Kod ATIa s druge strane nisam imao takvih iskustava, ako je konektor postojao moralo je biti i spojeno dodatno napajanje inace nista od boota. Vjerujem da jednostavno ne ostave mogucnost da se kartica napaja iz samog PCIe utora u takvim slucajevima ili je samo softverske prirode tj biosa.

No tebi je to sve u ovom slucaju nebitno, napajala se ona iz slota, dodatnog kabela ili na baterije cinjenica je da ne radi. Reklamiraj je i dobro opisi kvar, nemoj da ti opet jednom provrte 3dmark na srecu i kazu da je ispravna.
greg SE je offline