Citiraj:
Autor jjd37
Citiram iz uputstva:" To set up a 2-Way configuration, we recommend installing the graphics cards on the PCIEX16_1 and PCIEX16_2 slots". Ja sam samo prepisao (i dodao povlaku možda na krivom mjestu) naziv.
|
Ne
možda nego jesi
Ovo je PCI utor
Ovo su PCI-E utori
Ovo tamno zeleno vrlo dugačko je PCI-X utor
Citiraj:
Autor jjd37
Uopće ne sumnjam u tvoje iskustvo s ostalim pločama i uopče s hardverom ( i meni si pomogao savjetom ranije  ). Moje iskustvo se temelji na ovoj jednoj ploči i moram reči da u usporedbi s pločama koje sam imao ranije ima preblizu slotove.
|
Krivo, ploča ima utore tamo gdje trebaju biti tj na prema ATX spec propisanoj udaljenosti.
Citiraj:
Autor jjd37
Kartice koje sam stavio su su dual slot rješenja (HD 4890) i ona u prvom utoru (bližem procesoru) je u idleu pokazivala temperature od 82, 90 i 75 C (po everestu one tri diode koje on prikazuje) dok je druga pokazivala max 70 C na jednom mjerenju a sada kad je druga kartica izvađena temperature te iste su 56, 65 i 56 C (u točnost ne ulazim)a i prst metoda mi je potvrdila da je kartica (pre)vruća. Prostora između kartica je bilo taman toliko da se mogao provuči malo deblji papir pa je hlađenje bilo malte nepostoječe.
|
Pretjeruješ. Hlađenje postoji, to što bi ti htio da budu hladne ko kad stoje samostalno je drugi par rukava.
Ponavljam tjerao sam na
Gigabyte EX58-UD4P između ostalog i dvije HD4870x2,
dvije GTX 295 ,
tri HD5870 , pa su sve normalno radile. I to ne samo u 2D okruženju nego i u igrama, benchevima, i to ne samo na def postavkama nego i overclockirane.
Primjerice ovo su rezultati sa dvije poprilično kloknute
dvije GTX295 QSLI i sa tri nešto malo klokirane
HD5870 u CFX-u .
Citiraj:
Autor jjd37
NHF ali s ovim se nemogu složiti jer ploča koju sam dosad imao imala je dvostruli prored između dva slota (DFI LANPARTY UT CFX3200) a našao sam i sada istu takvu s dvostrukim proredom s X58 čipsetom ( http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=X58 Extreme).
|
To što ti brkaš dva pojma je također tvoj problem.
Udaljenost između dva susjedna utora je propisan prema ATX standardu.
Njihov razmještaj je nešto sasvim drugo i to je na odluku inženjera koji radi dizajn ploče.

Dakle udaljenost između dva recimo PCI-E x16 utora može biti jedno mjesto, dva ili više mjesta.
Primjerice ova ASrock X58-Extreme ima tri mjesta no ajd na nju stavi treću dual-slot grafu. Ne možeš.
Na Gigabyte UD5 možeš
Da ne bi bilo da je ASrock poseban pogledaj njihove skuplje inačice X58 ploča tj Deluxe i SuperComputer. One također imaju PCIe x16 utore na svakom drugom mjestu. Što je po tebi ''preblizu''.
A ima ih još takvih (neke od njih su)
EVGA 3x SLI
Asus Rampage II Extreme itd
Isprobao sam veliku većinu X58 ploča dostupnih na našem tržištu i gotovo sve ili barem skuplji modeli imaju PCI-E x16 utore na svakom drugom mjestu.
Misliš da će netko dat tri kile kuna za Asus RIIE pa da na njoj ne može slagat CFX ili SLI
Naravno postoje i one sa drugačijim razmještajem kao što su
Asusova deluxe ,
DFI LP no na njih ne idu tri dual-slot grafe. Na Asusa ne stanu uopće tri grafe ako je na drugom utoru dual-slot kartica
No udaljenosti između utora su fiksne i predodređene. Uletio si u temu sa pljuvanjem Gigabytea kako ima preblizu utore što nije istina.
Citiraj:
Autor jjd37
Nažalost sve ovo sam saznao na teži i skuplji način jer mi sad ostaje samo kupnja druge ploče ili odustajanje od crossa.
|
IMHO ne trebaš kupit drugu ploču no to je tebi na odabir. Samo idući puta dobro pogledaj layout ploče prije kupovine.