View Single Post
Staro 06.12.2009., 11:40   #1145
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor jjd37 Pregled postova
Citiram iz uputstva:" To set up a 2-Way configuration, we recommend installing the graphics cards on the PCIEX16_1 and PCIEX16_2 slots". Ja sam samo prepisao (i dodao povlaku možda na krivom mjestu) naziv.
Ne možda nego jesi

Ovo je PCI utor
Ovo su PCI-E utori
Ovo tamno zeleno vrlo dugačko je PCI-X utor

Citiraj:
Uopće ne sumnjam u tvoje iskustvo s ostalim pločama i uopče s hardverom ( i meni si pomogao savjetom ranije ). Moje iskustvo se temelji na ovoj jednoj ploči i moram reči da u usporedbi s pločama koje sam imao ranije ima preblizu slotove.
Krivo, ploča ima utore tamo gdje trebaju biti tj na prema ATX spec propisanoj udaljenosti.

Citiraj:
Kartice koje sam stavio su su dual slot rješenja (HD 4890) i ona u prvom utoru (bližem procesoru) je u idleu pokazivala temperature od 82, 90 i 75 C (po everestu one tri diode koje on prikazuje) dok je druga pokazivala max 70 C na jednom mjerenju a sada kad je druga kartica izvađena temperature te iste su 56, 65 i 56 C (u točnost ne ulazim)a i prst metoda mi je potvrdila da je kartica (pre)vruća. Prostora između kartica je bilo taman toliko da se mogao provuči malo deblji papir pa je hlađenje bilo malte nepostoječe.
Pretjeruješ. Hlađenje postoji, to što bi ti htio da budu hladne ko kad stoje samostalno je drugi par rukava.
Ponavljam tjerao sam na Gigabyte EX58-UD4P između ostalog i dvije HD4870x2, dvije GTX 295 , tri HD5870 , pa su sve normalno radile. I to ne samo u 2D okruženju nego i u igrama, benchevima, i to ne samo na def postavkama nego i overclockirane.
Primjerice ovo su rezultati sa dvije poprilično kloknute dvije GTX295 QSLI i sa tri nešto malo klokirane HD5870 u CFX-u .

Citiraj:
NHF ali s ovim se nemogu složiti jer ploča koju sam dosad imao imala je dvostruli prored između dva slota (DFI LANPARTY UT CFX3200) a našao sam i sada istu takvu s dvostrukim proredom s X58 čipsetom (http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=X58 Extreme).
To što ti brkaš dva pojma je također tvoj problem.
Udaljenost između dva susjedna utora je propisan prema ATX standardu.
Njihov razmještaj je nešto sasvim drugo i to je na odluku inženjera koji radi dizajn ploče.
Dakle udaljenost između dva recimo PCI-E x16 utora može biti jedno mjesto, dva ili više mjesta.

Primjerice ova ASrock X58-Extreme ima tri mjesta no ajd na nju stavi treću dual-slot grafu. Ne možeš.
Na Gigabyte UD5 možeš

Da ne bi bilo da je ASrock poseban pogledaj njihove skuplje inačice X58 ploča tj Deluxe i SuperComputer. One također imaju PCIe x16 utore na svakom drugom mjestu. Što je po tebi ''preblizu''.

A ima ih još takvih (neke od njih su)
EVGA 3x SLI
Asus Rampage II Extreme itd

Isprobao sam veliku većinu X58 ploča dostupnih na našem tržištu i gotovo sve ili barem skuplji modeli imaju PCI-E x16 utore na svakom drugom mjestu.
Misliš da će netko dat tri kile kuna za Asus RIIE pa da na njoj ne može slagat CFX ili SLI

Naravno postoje i one sa drugačijim razmještajem kao što su Asusova deluxe , DFI LP no na njih ne idu tri dual-slot grafe. Na Asusa ne stanu uopće tri grafe ako je na drugom utoru dual-slot kartica

No udaljenosti između utora su fiksne i predodređene. Uletio si u temu sa pljuvanjem Gigabytea kako ima preblizu utore što nije istina.

Citiraj:
Nažalost sve ovo sam saznao na teži i skuplji način jer mi sad ostaje samo kupnja druge ploče ili odustajanje od crossa.

IMHO ne trebaš kupit drugu ploču no to je tebi na odabir. Samo idući puta dobro pogledaj layout ploče prije kupovine.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 06.12.2009. u 12:07.
Wolverine je offline