Cijela priča, malo duža, da ne bi bilo podpitanja:
Prije kojih godinu dana kupio sam ga za korištenje kao externi disk, kupio i noname ladicu, napravio dvije particije (jednu za važne stvari i backup Samsunga iz siga a drugu za svaštaru) i sve funkcioniralo odlično.
Prije kojih 4 mjeseca mi se nije htio prijaviti kada ga spojim na komp. Uopće ga nije kužio. Rastavio ladicu, stavio wd-a u komp i uvjerio sam se da je disk ispravan (vidi ga BIOS, otvaram uredno fajlove, error check negativan. Nakon par dana ga izvadio i vratio u ladicu koju sam proglasio mrtvom (nisam ju imao s čim isprobati i završila je u smeću na kraju).
Prije mjesec dana kupio novu eksternu ladicu (ICIDU), stavio u njega WD-a, i sve radilo uredno...do jučer.
Ubo ladicu u komp, dolje desno mi izbacuje da vidi novi usb uređaj ali ga ne vidim u my computer. Kada odem na odjavu usb uređaja vidim da ga je prepoznao kao WD640AAKS. Gasim/palim dva puta ladicu, vadim/ubadam usb 2-3 puta i uvijek ista stvar.
Danas rastavio ladicu, stavio u komp kad gle zla, komp mi ga prepoznaje kao novi disk, izbacuje prozor za traženje drajvera i ispisuje MEDIA kao ime uređaja koji je prepoznao. Ne vidim disk u my computer, ne vidim ga ni u admin tools->computer managment.
Restart računala, i ulazim u bios. Nevidi ga bios, klikam na traženje i pronalazi kao kao slave disk, prepoznaje da je WD640AAKS.
Ulazim u win i opet ništa. Sada mi niti ne ispisuje da je pronašao novi disk.
Cijelo vrijeme, od kada su problemi počeli do danas pa i sada, disk fizički i zvukovno radi. Znači uredno zvrnda, grije se i zuji.
Klikam na pcekspert i pišem ovaj post. Kraj.
Jel ima netko ideje šta/gdje /kako da ga reanimiramo i šta bi mu moglo biti?
Imam garanciju ali nemam garanciju na podatke koji su mi važni tako da je mjenjanje disk za disk u trgovini preko reklamacije ,bez backupa podataka, zadnja solucija. Ajmo razmišljanja šta da radim.
Help! Hvala unaprijed