Poz
Zanima me jedna stvar...pošto dulje vrijeme imam problem sa umrežavanjem 4 PC-a doma, jer fizicki se 2 nalaze u drugoj kući, a za lan mi je i predaleko, a i prekomplicirano prpvlačiti po kući do druge kuće koja je par metara udaljena da bih provukao net do tamo. Dosada je sve išlo na ciganicu
Ugl., buraz se sjetio jedne malo nesvakidašnje ideje, a ta je da iskoristi žice iz telefonskog kabla(na koji je spojena telefonska utičnica) kao lan kabel, jer time bi riješio jedan malo veci problem, jer je jako komplicirano provlačiti kablove...
E sad: Znači telefonski kabel koji mi je u hodniku ima 10 žica, od kojih su dvije telefonske(odnosno iskorištene kao telefonske za liniju), a 8 ih je slobodnih. E tih 8 slobodnih sam (je) htio prebrikat i spojit na lan kabel(koji podsjecam ima 8 zica) tako da si poštedim muku i drito is sobe potegnem lan gabel, zalemim tih 8 zica na 8 zica iz telefonskog kabela....nakon toga bi sljedeci korak bio samo spojanje 8 zica na 8 zica lan kabela do drugog switch-a.
ovo je slika koju ja nisam crtao, nek se zna
Ako me je tko uopće razumio , i ako ima kakvu pametnu neka slobodno pukne. Nemojte mi govorit tipa : " pa nabavi 200m utp kabla i potegni po sred kuće i bok" fore
Znaci ...ugl., ako nesto nije jasno, ja sam tu

. Ovo mi je dosta hitno inace, jer na ta druga PCa se rade vaznije stvari nego na ova 2 koja imaju net