Ovako, imam (komp piše pod moj komp) VTX3D4670 i nemogu igrat igrice. Prilikom igranja igrica odjednom sve stane i pojavi se crna slika na ekranu, u visti, dok se kod XP-a uključi onaj VPU recovery.
Prvo sam imao XP pa mi se dešavalo to u igricama, slično se dešavalo i kod 3DMarka06, uključio bi se VPU recovery. Jedno vrijeme se je 3DMark06 rušio svaki drugi put, znači pokrenem ga, završi, pa pokrenem drugi put i onda nezavrši. I nakon restarta kompa opet isto.
Jučer sam stavio Vistu, mislio sam da bi novi windowsi i svježi driveri pomogli, i dešava mi se isto, čak i gore, kod igrica i 3Dmarka se pojavi samo crna slika na ekranu i moram resetirat komp, gumbom.
Kako imam i integriranu, skinuo sam 4670 i na integriranoj sve radi bez problema, tj. nema rušenja.
U windowsima i sa 4670 sve radi bez problema.
Driveri su najnoviji.
E sad ja mislim da je problem u grafičkoj, pa ako je netko imao takvih problema bio bi zahvalan da napiše riješenje.
A da otklonim sumnju u napajanje (Fortron 350PNF), tko zna koji su klasični simptomi kada je napajanje preslabo. Potrošnju sam mjerio sa mjeračem i na utičnici nije prelazila 150W (kada se 3DMark06 nije rušio), usput sam pratio napone se everestom i oni su bili konstantni, a temperatura grafičke po GPU-z nije se dizala preko 60C.
Ako je tema na krivom mjestu, ja se ispričavam, neka je mod premjesti