Bio jučer u dučanu (neću imenovati) pogledati LCd-tv. Vidim 32W5500 i kažem prodavaču da ga upali. Vidim na digitalnom signalu slika OK, ali slika previše vertikalno razvučena. Jedva se vidi u gornje dijelu da se radi o RTL-u, a u donjem dijelu ako je titl u dva reda donji red se vidi do pola. Kažem trgovcu ajmo poslovati ali pokažite mi kako sliku "stisnuti" da se vidi i gornji dio i titlovi dolje. Ovaj, bez imalo želje da proda TV, kaže sigurno se može, ali ja ne znam. Jasno mi je da ne mora znati svaku sitnicu za svaki model, ali da je barem pokazao dobru volju da pogleda u upute, još pogotovo ako se zna da sam ja bio jedini kupac u dućanu, pa je imao vremena. Vidim da ništa od toga, pa reko budem ja pogledao na netu pa dođem sutra po tv. Pitam tipa da li ima TV zapakiran jer neću uzeti ovaj koji je stalno upaljen na polici. Kaže on, nemam pojma, bez želje da uopće pogleda u popis na kompu ili u skladište. I tako odusta od kupnje u tom dućanu.
Nakon ove kratke storije ono najbitnije: Da li se na 32W5500 može slika "stisnuti" tj. podešavati vertikalno, zbog gore opisanog problema?