View Single Post
Staro 17.11.2009., 21:59   #5
Riou G
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Hvala na odgovorima!

U zadnjih par dana sam citao svasta o monitorima i izgleda da ce zadnja odluka pasti na Samsung T240 koji je Shockre preporucio.

Izgleda da je najbolji za to sto ja trebam, pa evo par tocaka za koje bih htio utvrditi da li su istinite:

-24" monitori imaju istu maximalnu rezoluciju kao i 26" te je stoga slika malo bistrija jer se pixeli ne moraju "razvuci" na vecu povrsinu (da li je to istina?), a bolji su od 22" monitora jer kao sto Shockre kaze 22" monitoriju nemaju bas PRAVI full HD

-razlika izmedu T240 i T240HD monitora je ta da HD verzija ima 2 umjesto 1 HDMI utor i ima tuner i zvucnike u sebi (znaci nece imati veze sa kvalitetom slike na monitoru kod obicnog PC koristenja? ne zelim TV spajat na njega ili tako nesto)

-HD verzija takoder ima duplo veci input lag i losiji kontrast (dinamicki kontrast, ako se ne varam)

-monitor mi je udaljen otprilike uvijek 70cm od mene, a vidim jedan forumaš je rekao da je 24" idealan za tu udaljenost, ista vise bi mu bilo preveliko

-citao sam o jos nekoj HM ili SM (mislim da je HM) verziji koja je navodno vrlo slicna T240 ali se moze namjestati visina, i bila je jos neka prednost ali se ne mogu sada sjetiti...

To je za sada sve, ako se jos necega sjetim nadopisem

Svi komentari/ispravke su dobrodosli... hvala!

Zadnje izmijenjeno od: Riou G. 18.11.2009. u 10:44.
Riou G je offline   Reply With Quote