View Single Post
Staro 17.11.2009., 20:19   #1
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
čišćenje LCD-a (nije dugo bilo)

ima nekoliko prastarih tema o čišćenju LCD-ova, ali ne želim se igrati necromancera i možda se u međuvremenu nešto promijenilo po pitanju dostupnosti različitih sredstava za čišćenje. eto stoga nove teme.

CRT sam čistio nekakvom eurotradeovom sprint-top tekućinom (neka vrsta deterdženta), no o čišćenju LCD-ova čuo sam svašta. destilirana voda, obični stakloper, kolega se kune u slinu (držim se podalje od njegovog računala nakon što sam to čuo), razrijeđeni alkohol... pa razne interakcije s podlogom. netko je prao stakloperom pa mu je to pojelo ekran, netko uspješno čistio alkoholom iz apoteke, nekome alkohol pojeo ekran, itd, itd, itd...

pored mene na stolu nalaze se najobičnije maramice za naočale iz DM-a. "brillen-putztuch" piše na njima. sastojci: voda, etanol, parfem. piše da služi i za "PC-bildschirme", pa pretpostavljam (!) da to ne bi smjelo naškoditi monitoru... doduše, piše i da nije geeignet za policarbonatgläser

dakle, jesu li te maramice rizične, ili da se monitor jednostavno čisti s par kapi destilirane vode na krpici koja ne ostavlja vlakna?
pingmachine je offline   Reply With Quote