poz, konfa je:
p4 norty 2.66 fsb 133mhz
matsonic ms9127c (via pt 800 chipset)
2x256mb ddr 400
400w napajanje
riva tnt 2
intel stock cooler
nabavio sam tu konfu ovako bezveze za curu, i bio sam iznenaden ralativno dobrim overclock opcijama matsonica, fsb range je 100-165 i cak se daju voltaze za procesor povecavat pa me zanima dali itko ima iskustva sa via chipsetima i kolko bi ta ploca mogla podnjet? dodat cu joj 40mm vent na NB ako to ista znaci za via chipset, ne znam kolko su vruci
jedino sta me brine je da nema agp/pci lock pa sad pitanje kolko bi to bio problem ako dignem recimo sa 133 na 150 sta bi bilo 3ghz za proc
kolko se sjecam to bi se trebalo dat sa ispod 1.6v na takvim procevima, i temp mora bit ispod 55c, trenutacno je sa stock hladnjakom na nekih 48c, ali bez paste

nisam imo trenutacno, moram nabavit neki as5 il ceramique
isto tako primjecujem da dosta fali taj HT kojeg taj norty nema

pa sam mislio barem malo poboljsat situaciju sa nekakvim overclokom
isto tako da malo rame dignem jer ploca podrzava ddr 400, ali kad namjestim na 200mhz ostane mi na defaultnih 133, no kad namjestim na 166mhz dobim FSB+33 aka. 166mhz pa bi memu digo na 375mhz 2.5-3-3-8
jel mislite da se isplati ili da pustim na default? najbolje bi bilo nabavit neku p4p800 ali nema se love pa sumnjam...vaznija mi je jos jedna plocica rama da bude bar 1gb za normalan rad
tnx