Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 12.11.2009., 12:14   #2640
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Svi koji su bar nekad spajali neki aktivni sub na postojeci 2.0 sustav, znaju u cemu je najveca kvaka. A to je da se sub tesko nastima da sa svim glazbenim materijalima svira jednako. Recimo kad ga podesite za neke tise vokalne izvedebe, malo ga pojacate da bas dodje do izrazaja i onda na takvo podesenje pustite recimo neki RnB i naravno basa ima previse. Onda smanjite i bas je ok, ali onda nesto laganije opet nema basa. I tako round and round.
Joj srale , nekad me brines više nego inače.

Ovo me konkretno podsječa na one osobe što kupe novi LCD i onda prigovaraju da su im na dnevniku i sapunici ljudi debeli ...
ali ne dolazi u obzir gledat pravilan format slike /crne crte sa strane. Jer če oni radije gledat debele ljude nego ne iskoristit cijeli ekran jer je teve skupo plačen pa ima da daje sliku na cijom ekranu!

Ti više ne držiš do HiFija ?
S tim što radiš izgleda mi upravo to.
Ako je sub integriran u sistem kako treba i razina njegove glasnoče čini neke snimke neslušljivima ... TO treba bit neslušljivo. Jer snimke su takve kakve jesu! Sub je onakav kakav je a ako ti ne odgovara krivulja uzmeš drugi.
S štimanjem izlaznog nivoa da odgovara svemu što ti se sluša, da neke stvari napraviš slušljivima a drugima daš malo 'mesa' da se zna da imaš sub u sistemu , to je kita od Fija

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ja sam njemu dosta smanjo litrazu i samim tim je je bas malo ajmo reci oslabio, odnosno na istim postavkama jacine, sad svira malo slabije, sto je razumljivo, ali to je meni i bio cilj. Samnjit snagu, da bi dobio na kontroli. I sad bas slusam, ne mogu vjerovat kak sam ga uspio dobit. Pustim neku stvar tipa http://www.youtube.com/watch?v=ktUSIJEiOug
ili http://www.youtube.com/watch?v=cW91Ys5Fg7A

Znaci stvari koje imaju odvratno puno neprirodnog basa, prije je to zvucalo neslusljivo, ono cuo se samo bas, dok sad nakon moda, i to se da poslusat. Dok recimo na nekim stvarima di je opcenito bilo malo basa, sad ga ima dovoljno sa boljim kontrolom.
Uz več rečeno ,
imam rez na 40 kao ti i daleko od toga da ga imam namještenog da mi stvari budu 'slušljive' pa nije mi baš jasno što ti to uspio pogodit / što s tim subom čuješ ?

Jer kad sam pustio to s linkova meni se to činio samo kao izdignuti beat koji ne ide nešto duboko da bi se moglo reči da se sub može okrivit da cijelu stvar čini neslušljivom.
Štoviše ,kad sam pogledao bufere nisu radili ništa posebno ...što se potvrdilo slušanjem samo njih. Bacih oko na BFD i vidim da sub kanal skoro ne dobija signal a kamoli da je nekakvih epskih razarajučih proporcija.

Nije ni čudo jer kad sam provuko te dvije stvari kroz spektralni analajzer ispalo da je ta strašna duboka baščina , beat okvirno naintezivniji na 50Hz u prvoj stvari te na 40Hz u drugoj. Go Figure.