Citiraj:
Autor kis
Moram podržati miceka i zapitati se kako bi izgledao prostor s npr. G10 plazmom, nekim receiverom srednje klase i Z5500 ?
Istina da Z5500 ispuni prostor zbog super basa, no ipak u prostoru bolje pašu "klasični" zvučnici u odnosu na PC inačice.
Mišljenja sam da ako netko izdvoji 10k za TV, 5K za receiver onda ovakav sistem zaslužuje i neke zvučnike iste klase.
|
Hvala na podršci i tocno ovo sto si napisao je i moje misljenje
Citiraj:
Autor Nani
Izgleda odlično na što smo se uvjerili u kombinaciji sa Onkyo 607 receiverom. Toliko me odusevila kombinacija spajanja Z-5500 satelita na av receiver da nisam daleko od odluke da isti takav sistem odradim u sobi.
|
Ako izgleda dobro ne znaci da svira dobro...
Citiraj:
Autor Nani
Ta audiofilska spika oko ispunjavanja prostora nekim "toplim" tonovima za 2000 eura ne pije vode na ex-yu prostorima i sa primanjima koja ima prosjecan forumas na ovom i bilo kojem drugom forumu.
|
Da zato sam ja kroz cijelu srednju rintao preko ljeta i skupljao zadnju lipu da si priustim ovo sto sad imam i dok mi to netko usporedi sa z5500 lagano me smeta
Citiraj:
Autor Nani
Uopste moja opaska nije bila da poredim Z-5500 sa nekim polu-profi zvucnicima vec mi ne ide u glavu kako se neko moze uvjeravati da sistem od po 2000 eura je iskoristiv u sobi od 15 kvadrata!!!
|
Za 2000e mozes sloziti 1000 razlicitih kombinacija...npr neki kvalitetniji b&w bookshelf+neko rotelovo pojacalo ce vjeruj mi jako dobro svirati u sobi od 15kvadrata bez da budu overkill
Citiraj:
Autor Nani
Prica koji mnogi audiofili zele da plasiraju i namecu kako je to "potrebno", da potrebno je kao sto je potreban i Full HD panel na 32" dijagonali -> Neiskoristivo!
|
Ovdje se potpuno slazem s tobom
Citiraj:
Autor Nani
Ovde ne pričamo o stereo zvuku niti zalazim u tu non-sense domenu neprestanih rasprava koji je zvuk bolji a razlike su toliko minorne da ih jedino instrumenti zabilježe.
|
stereo ili multichannel sve je to prakticki isto ako imas dobar zapis bit je samo u "sirini" slike.Kvaliteta u HT-u moze biti jednaka onoj u stereu ako znas sto radis
Citiraj:
Autor Nani
Tako da prica o zvuku ne moze se porediti ni sa jednom drugom granom niti se porediti sa autima, televizorima pošto neki od nas nisu nadareni sa šišmiš čulima.
|
Citiraj:
Autor Imagine
Ima nas koji nismo nadareni ni sa sokol očima. Evo ja npr.
I mene nečeš vidjet kako pokušavam preobratit ostatak svijeta uvjeravajuči da je to glupost svakog kome boje ,matrice i nešto treče nešto znače. 
|
Citiraj:
Autor Nani
|
NHF to estetski lijepo izgleda ali sa pogleda slusaoca rekao bih da visis sa stropa kao spiderman da bi cuo normalno zvuk
Citiraj:
Autor Ciclajbek
Ja sam misljenja da za prosjecnog covjeka koji izdvoji 6-7-8- ili vise tisuca kuna na TV nije problem kupiti i razuman HT sustav....Po meni je neisplativo kupovati ista sto u konacnom setu premasuje cijenu od 1000€....
Takodjer imam misljenje da z5500 ni u kakvom slucaju ne moze nadmasiti bilo koji takav sistem do 1000€, jer jedino sta z5500 nudi je jak bas...ona jedinica na satelitu od, kolko, 8cm nikako ne moze parirati zvucoj kutiji koja je 5 put veca, bolje izvedena, k tome DRVENA ( kako se zvucnik u plastici moze dobro cuti? ima jedan lik sto je 5500 prebacio u drvena kucista, i nesto je bilo bolje,tek bi tad to moglo biti nesto http://www.blavish.com/wooden-logite...500-51-system/ ) i koja ima mid-range speaker sa visokotoncem i BR rupom...
NHF ali tko ne vidi razliku u zvuku u prosjecnom sistemu od 1000€ i z5500 je u najmanju ruku gluh...
2 Micek: Jesam, na HFCu sam i iz Gorice sam...
|
Da,dovoljno je samo spomenuti da su u plasticnoj kutiji i rasprava je gotova
btw ja sam tamo pod istim nickom...(jesi uspio rijesiti ono sto te murija iza zuje ulovila?

)
Citiraj:
Autor -POP-
floorstander nije za manje sobe, a 150w suba od z5500 je. nevjerovatno.
|
Citiraj:
Autor Imagine
Overkill ?
Što , ne košta puno a opet može roknut ?
Vjerujem 
.... u tome što je neki redikul stavio te satelite na neku zidnu policu 30cm od plafona? 
Da vjerujm da je taj biser pravi primjer.
|

Iskreno Imagine...svaki puta dok citam tvoje postove zao mi je sto sam se prije svadjao sa tobom