View Single Post
Staro 10.11.2009., 15:57   #282
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor kis Pregled postova
Moram podržati miceka i zapitati se kako bi izgledao prostor s npr. G10 plazmom, nekim receiverom srednje klase i Z5500 ?
Istina da Z5500 ispuni prostor zbog super basa, no ipak u prostoru bolje pašu "klasični" zvučnici u odnosu na PC inačice.
Mišljenja sam da ako netko izdvoji 10k za TV, 5K za receiver onda ovakav sistem zaslužuje i neke zvučnike iste klase.
Hvala na podršci i tocno ovo sto si napisao je i moje misljenje
Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
Izgleda odlično na što smo se uvjerili u kombinaciji sa Onkyo 607 receiverom. Toliko me odusevila kombinacija spajanja Z-5500 satelita na av receiver da nisam daleko od odluke da isti takav sistem odradim u sobi.
Ako izgleda dobro ne znaci da svira dobro...
Citiraj:
Ta audiofilska spika oko ispunjavanja prostora nekim "toplim" tonovima za 2000 eura ne pije vode na ex-yu prostorima i sa primanjima koja ima prosjecan forumas na ovom i bilo kojem drugom forumu.
Da zato sam ja kroz cijelu srednju rintao preko ljeta i skupljao zadnju lipu da si priustim ovo sto sad imam i dok mi to netko usporedi sa z5500 lagano me smeta
Citiraj:
Uopste moja opaska nije bila da poredim Z-5500 sa nekim polu-profi zvucnicima vec mi ne ide u glavu kako se neko moze uvjeravati da sistem od po 2000 eura je iskoristiv u sobi od 15 kvadrata!!!
Za 2000e mozes sloziti 1000 razlicitih kombinacija...npr neki kvalitetniji b&w bookshelf+neko rotelovo pojacalo ce vjeruj mi jako dobro svirati u sobi od 15kvadrata bez da budu overkill

Citiraj:
Prica koji mnogi audiofili zele da plasiraju i namecu kako je to "potrebno", da potrebno je kao sto je potreban i Full HD panel na 32" dijagonali -> Neiskoristivo!
Ovdje se potpuno slazem s tobom

Citiraj:
Ovde ne pričamo o stereo zvuku niti zalazim u tu non-sense domenu neprestanih rasprava koji je zvuk bolji a razlike su toliko minorne da ih jedino instrumenti zabilježe.
stereo ili multichannel sve je to prakticki isto ako imas dobar zapis bit je samo u "sirini" slike.Kvaliteta u HT-u moze biti jednaka onoj u stereu ako znas sto radis

Citiraj:
Tako da prica o zvuku ne moze se porediti ni sa jednom drugom granom niti se porediti sa autima, televizorima pošto neki od nas nisu nadareni sa šišmiš čulima.
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Ima nas koji nismo nadareni ni sa sokol očima. Evo ja npr.
I mene nečeš vidjet kako pokušavam preobratit ostatak svijeta uvjeravajuči da je to glupost svakog kome boje ,matrice i nešto treče nešto znače.
Citiraj:
Pošto smo u temi izgleda Home Theatra evo nekih 55 slika z-5500 sistema uparenih sa Plazmama, LCD-ovima i Projektorima;

http://img509.imageshack.us/slidesho...d=72495592.jpg
NHF to estetski lijepo izgleda ali sa pogleda slusaoca rekao bih da visis sa stropa kao spiderman da bi cuo normalno zvuk
Citiraj:
Autor Ciclajbek Pregled postova
Ja sam misljenja da za prosjecnog covjeka koji izdvoji 6-7-8- ili vise tisuca kuna na TV nije problem kupiti i razuman HT sustav....Po meni je neisplativo kupovati ista sto u konacnom setu premasuje cijenu od 1000€....

Takodjer imam misljenje da z5500 ni u kakvom slucaju ne moze nadmasiti bilo koji takav sistem do 1000€, jer jedino sta z5500 nudi je jak bas...ona jedinica na satelitu od, kolko, 8cm nikako ne moze parirati zvucoj kutiji koja je 5 put veca, bolje izvedena, k tome DRVENA ( kako se zvucnik u plastici moze dobro cuti? ima jedan lik sto je 5500 prebacio u drvena kucista, i nesto je bilo bolje,tek bi tad to moglo biti nesto http://www.blavish.com/wooden-logite...500-51-system/ ) i koja ima mid-range speaker sa visokotoncem i BR rupom...

NHF ali tko ne vidi razliku u zvuku u prosjecnom sistemu od 1000€ i z5500 je u najmanju ruku gluh...

2 Micek: Jesam, na HFCu sam i iz Gorice sam...
Da,dovoljno je samo spomenuti da su u plasticnoj kutiji i rasprava je gotova
btw ja sam tamo pod istim nickom...(jesi uspio rijesiti ono sto te murija iza zuje ulovila? )
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
floorstander nije za manje sobe, a 150w suba od z5500 je. nevjerovatno.

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Overkill ?
Što , ne košta puno a opet može roknut ?
Vjerujem
.... u tome što je neki redikul stavio te satelite na neku zidnu policu 30cm od plafona?
Da vjerujm da je taj biser pravi primjer.

Iskreno Imagine...svaki puta dok citam tvoje postove zao mi je sto sam se prije svadjao sa tobom

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote