View Single Post
Staro 06.11.2009., 18:00   #13
ali_dzi
Registered User

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Ja sam negdje cuo/procitao ( nemojte me odmah uzet za rijec) , da ce win 7 u jednom od updateova u skorije vrijeme omoguciti 2 konekcije u isto vrijeme.
Shimpa u postu prije pise:
...to se zove load balancing i to imaš direktno u windowsima od viste pa naviše...

...pa si vjerojatno u pravu. No nama (barem meni) nije to cilj, nego jeftinu kantu osposobiti da radi jednu (ili svega nekoliko) specijaliziranu vrstu posla (stabilno i efikasno), kako bi ostale "ne-kante" imale neku korist od toga.

Mozes se i na Ferrarija instalirati kuka pa u prikolici nositi grede, cement, pijesak i slicno (neka vide komisije da se ima), ali pametan bi kupio jeftin Tamic i s njim to odradio, makar ga kasnije i bacio. Nisam u pravu? Ili jesam?

p.s. naravno, to moze odvesti i u drugu krajnost, a to je da se nagomila previse "kanti" za specificne poslove, tako da je onda upitna korist od svega toga - vise ce se struje potrositi nego da se kupi skupa masina sa skupim softverom koji ce sve to objediniti. Zato tu treba imati mjeru i odluciti koliko i koje poslove se isplati specijalizirati, tj. prebaciti na pojedinacne jeftine sustave.

p.p.s. evo nasao sam jednu "zvijer" P2@400 i pfSense se dize. Bas me zanima zasto ona masina nije htjela, na njoj se FreeDOS uredno vrti. BTW, Shimpa, u opisu minimalne konfe ti stoji da je min. 128MB RAM-a, a na to te i pfSense upozori kad se pocne dizati pa sam dodao jos 64MB. Nemoj se poslije zaliti da nesto ne radi .
ali_dzi je offline   Reply With Quote