View Single Post
Staro 03.11.2009., 16:45   #522
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor kabadahija Pregled postova
Procesor definitivno ima potencijala al moram pronaci kakvu dobru plocu i clockabilnu memoriju, svaki savjet je dobro dosao.
Savjet je da ne trošiš više u tu platformu. Što si izvukao, super. Svaka kuna više ti se ne bi isplatila. To što proc sada pokazuje potencijal, ne znači da neće udarit u zid, što se najčešće i događa. Ako te baš žulja, probaj procesor na nekoj drugoj ploči, kod frenda, koja daje veće mogućnosti OC-anja, pa vidi jel će ti se isplatit. Da ne bi sad utrošio 200-300kn bezveze da bi na kraju skužio da ti proc udara u zid na 3Ghz,
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
. E sad ono sto mi nije bas jasno previse je da sam u nekoliko navrata procitao u postovima da HT brzina i brzina mem nisu toliko bitne kod AM2, zasto? Jer namjeravao sam pocet dizat i doticne igrajuci se sa svim brzinama.
HT je važan kod više procesorskih sustava, gdje njegova propusnost dolazi do izražaja. Kod jednog proca, toga nema, što se i vidi kada furaš HT ispod 1000Mhz.
Memorija isto tako, K8 arhitektura jednostavno samo ovisi o taktu procesora. Sve ostalo ima minimalne utjecaje na ukupnu brzinu. Memorija, HT, cache i slično. Sintetika zavara, a u praksi se poboljšanje ne vidi.

Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
Uglavnom jel ima ikakvog smisla meni dizat HT, FSB i mem ako se pokaze da proc neide bas preko 3200mhz stabilno? .
HT ne, HTT isto ne (samo utječe na memoriju), a memoriju eventualno ako ne traži velike razlike u latenciji koje će pak onda vratiti sve na početak. Po meni, koliko memorija ide na CAS 4 toliko ju i tjerati. Ne isplati se radi 20Mhz dizati latencije i napon u nebesa, samo može biti sporije. To je sve za praksu, sintetika će pokazati poboljšanja, ali tko živi od sintetike