View Single Post
Staro 02.11.2009., 00:50   #1
Xizor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
VNC i Remote desktop problem sa spajanjem van LANa

Pozdrav, imam jedan problemcic koji me cijeli dan zivcira.

Doslo je vrijeme da moj torrent stroj upgradeam za par funkcija i u tom upgradeu naletio sam na problem.

Cilj je ovaj, dozvoliti login preko VNCa ili RDCa na taj stroj s bilo kojeg stroja spojenog na net.

Komp je Windows xp sp3 sa Comodo Internet Security i CopSSH instaliranima.
Softver se vrti na ovom hardveru: Gigabyte G31M-ES2C ploca, Celeron 420 Conroe proc, 2gb rama u dual channel i D-Link EG1032 Gigabit adapter.

Spojen je preko DLink 1005D gigabit switcha na Amisov Speedtouch 780WL.

Unutar LANa sve funkcionira besprijekorno i VNC i RDC i to spajanje koristeci SSH tunneling kroz Putty ili bez njega. Problem nastaje kad se zelim spojiti s interneta. Svi pokusaji spajanja zavrsavaju neuspjehom.

Putty javlja connection timed out, a VNC i RDC se ne zele spojiti.
Svi pokusaji spajanja izvan LANa su obavljeni s laptopa preko vip mobile interneta.

Test porta 22 na canyouseeme.org zavrsava neuspjehom u dvije varijante:
1. Samo prvi put kad se testira s tog stroja javlja - Connection refused
2. U svim sljedecim navratima javlja - Connection timed out

Portforward.com downloadable port checker uvijek javlja: port nije otvoren ili je unreachable

Stvari pokusane do sada:
1. Naravno portforward: U Comodu i Speedtouchu postavljena sva pravila i za aplikacije i za port 22 - nista
2. Fleksibilnija pravila u Comodu, tipa allow all connections i global rule allow na port 22 - nista
3. Probano namjestiti unstealth portova na connection by connection basis preko Comodo stealth port wizarda - nista
4. Ugaseni i Comodo i Speedtouch firewall - nista

Plus jos X pokusaja kojih se nemogu sjetiti. Windows Accoutn kojim se pokusavam spojiti je Admin account i ima namjestene sve potrebne permissione

Sad zezaju me ili:
1. Amis stealtha moje portove kod sebe
2. Comodo i ja se ne razumijemo nikako i on radi i kad je ugasen (cak i Win security Centar javlja da je ugasen)
3. Router i switch se ne vole?

Please help!
Xizor je offline   Reply With Quote