Ne znam jesam li temu trebao otvorit ovdje ili u oc, ali ovdje mi se čini ispravnije...
Proc sam uzeo novi prije godinu i pol i nije nikad oc-an, do prije par dana. Cooler je glacialtech igloo 5750 pwm i temperatura proca je oko 38 u normalnom radu, a nakon dužeg igranja ide na nekih 45-47; to su vrijednosti nakon oc-anja. Takt nakon oc-a je FSB 315x10=3150 Mhz.
E sad na problem - znam da će ovo vjerovatno potegnut svakakve reakcije ali ja želim i trebam pomoć jer nakon 15 godina svakodnevnog petljanja po hardveru i sklopljenih masu računala, baš sam sa svojim doveden pred zid.
Naime cpu ocjena u win 7 build 73** mi je bila 5.2, memorija 6.5, grafa 7.1, disk 5.8. Onda sam imao malu havariju jednog hdda i usput mi je uletila druga, zanimljiva, ploča povoljno (imao sam asus p5LD2), tj ova koju trenutno imam - asrock 4core 1333viiv - privukao me CF na njoj; i uzeo sam wd 1TB caviar black i sve to složio sa ostatkom starih komponenti na ovu asrock ploču i instalirao win7 rtm build 7600; sve je to šljakalo super, igre se vrte normalno, ko i prije, na visokim postavkama bez ikakvih problema, ali sam u normalnom radu osjetio da je komp sporiji, i što ću nego bum everest i win7 ocjenjivanje sustava, pošto sam imao vrijednosti od prije, pa da usporedim - sad mi je proc 4.4 (!!??), memorija 6.6, grafa 7.1, disk 6. I ja već tu lud, još stavim kod frenda everest da si usporedim s njegovim rezultatom, doduše on je na amd blacku 6400 ali ostatak konfe je vrlo sličan - i pere me za skoro duplo u svim cpu testovima u everestu. I ja nakon par oc-anja proca dobijem 4.7 za proc (na trenutnih 3.15GHz), mem 6.7, grafa i disk ostale iste. Ko je tu lud, prije je na defaultnih 2.66 bilo 5.2, a sad na 3.2GHz je 4.7?? I da, proc u idleu ima konstant oko 20% zauzeća zbog onog neslavnog DPC-a, a nemogu nać što ga pati, tj što mu radi toliki problem u interruptu da je stalno 20%. Ali to me manje muči, od ovoga što je komp općenito sporiji nego prije, a nemam skoro ništ softvera gore u odnosu na prije havarije, igara isto, oc-an je, a spor je. Kako, kojom logikom, zašto?? Ploča je sa zadnjim ofišl biosom gore - 1.6, driveri su friški, ne znam više otkud bi krenuo i na što bi sumnjao... Memorija je geil ultra, napajanje antec smartpower2, komp malo je natrpan (3 diska, 2 dvd, 2 printera, scanner, i svašta još od periferije raznorazne

ali to je sve bilo i prije dizanja winsa ponovo i sklapanja... Još me više dotuklo danas kad sam si stavio everest 5.3 na svoj lap i vidio da je i lap 30ak posto jači u cpu benchu od kućnog kompa, a lap je stock na T7300 2.0GHz i 2 gige samsung ddr2, grafa je 8600M GT. E pa od tad mi više ništ nije jasno, jer proc po cpu-z uredno radi na postavljenom taktu i sve štima, a spor je

i npr kad ga upogonim s nečim zahtjevnijim uspori još dosta!?