View Single Post
Staro 26.10.2009., 22:34   #147
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Evo, danas ja na svojoj P45 T2RS zamjenio hladjenje chipseta. Pred par mjeseci sam se rjesio HR-05 da bi sad opet morao nabavit neko hladjenje (opet nabavio HR-05).

Ne znam zasto DFI stedi na tim coolerima na NB-u u tim srednjim razredima ploca ili je valjda njima normalno da se griju do 60 stupnjeva u idle u blagom clocku. Imao sam P35 i P45 Gigabyte koji se clockani uopce nisu grijali dok P35 i P45 DFI koje sam imao uz iste clockove i napone su se grijali bar 10 do 15 stupnjeva vise.

Znaci s originalnim coolerom na P45 T2RS mi je uz napon 1.28v chipset isao do 60 u idle (kad su mi se ventovi vrtili na najmanje). Kad se testiralo i kad je protok zraka pojacan temperature su se uglavnom zadrzale na oko 60.

Sa HR-05 chipset mi je trenutno na 42 stupnja, u loadu je tu negdje temp. To je skoro 20 stupnjeva niza temperatura uz povecan napon koji sad iznosu 1.31v.

Prilikom skidanja hladnjaka sa chipseta morao sam skinut hladnjake sa mosfeta pri cemu mi se onaj (nazovimo ga tako) heatpipe koji to sve povezuje totalno savijao. Taj heatpipe je radjen od turbo tankog bakra i na hladnjake je ljepljen necim sto izgleda kao obicno ljepilo. Uglavnom tu je cisto zbog vizualnog dojma ili reklame. Temperature na mosfetima samo sa hladnjacima tj. sa maknutim heatpipe-om su ostale iste.

Rain Man je offline   Reply With Quote