Imam doticnu karticu od sapphire-a (dvoslotnu) i tia bi je malo oc-at...do sada sam uvijek to radio u ati over drive-u - program to sam odvrti itd, itd...dobijem malo na performansama za npr 3dmark i dalje se nisam zamarao.
Ovi put bi htio provati malo je vise oc-ati, znaci uz dodavanje napona - zbog stabilnosti jer kad idem dodat malo vece frekvencije (nakon sta over drive postavi svoje) grafa mi pocinje bacat artifakte. Ja predpostavljam da je ona onda dosla do svog maximuma sa tvornickim naponima..
Pitanje glasi - dali ja moram flashat bios sa drugim ili mogu dignuti napon npr iz riva tunera za odvrtit koji 3dmark? Znaci ne bi htio da mi grafa bude nonstop na tim naponima kao sto bi valjda to bilo kad bi flash-ao....
Nikad nisam flash-ao bios graficke tako da molim razumijevanje od vase strane sta se toga tice jer znam da su ovo pocetnicka pitanja.....
Ako ne moze vidim da ima dobar sticky sta ce tice flash-anja biosa pa se budem pozabavio time iako me strah jer ako sta zas....nemam druge grafe.
Hvala unaprijed