View Single Post
Staro 08.10.2004., 20:38   #51
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by gpremec
Sluzbena izjava da se PowerBook nece tako skoro pojaviti. I nista vise od toga.
Ti izgleda ne znaš čitati izmešu redaka...ili ti nije jasan termin "zavlačenje".

Citiraj:

Istovremeno su svi procesori laptop linije dobavljivi proizvodjacima laptopa. To kaj imaju problema s proizvodnjom i isporukom P4 3.6 je samo dokaz da se "igraju" s arhitekturom koja i nije ona prava. Sto ce ikome procesor u proizvodnji koji sam sebe ne moze isplatiti?
Hmmm, ako nisi primjetio već nekoliko godina AMD i Intel vode intezivan rat oko performansi. Ako Intel ne može proizvesti 3,6 GHz procesor u količini koje zadovoljavaju potražnju tržišta to znači da im nešto ne štima sa proizvodnim procesom. Uz to, 3,6 GHz Prescott je direktna konkurencija najbržim Athlonima 64. Koliko god to malo značilo malim korisnicima, tvrtka baš i nije previše kompetitivna ako ne može parirati konkurenciji, zar ne?

Citiraj:
A sto bih to trebao cuti o cijeni proizvodnje Pentiuma M? Kakvog to utjecaja ima na mene. Mene zanima samo cijena krajnjeg proizvoda "na polici".
I opet ponavljam, da Intel odluci laptop liniju procesora prebaciti u desktop seriju, povecali bi i proizvodnju. Kaj ti mislis, da im je to zakonom zabranjeno?
Hmmm, mislim da ne možemo diskutirati na pravi način ako ti na cijelu situaciju gledaš iz kuta prosječnog korisnika, a ja iz kuta kvazi znanstvenika (jako loš termin, ali mi na pamet nije palo ništa bolje).

Kao što rekoh, Pentiumi M u trenutnom obličju iz više razloga nisu dostojna zamjena za Pentiume 4. Posebno je izražen problem marketinga. No ti to ne kužiš ili ne želiš skužiti.

Citiraj:
A koji je to show koji se dogadja u zadnje vrijeme oko Intela? Prosvjetli me, jer cini se da se samo novinarski krugovi zamaraju oko toga sto Intel mijenja unutarnju politiku. Kako to da IT novinari nista ne pisu o velikom zaokretu interne politike Microsofta koji se dogadja u zadnjih godinu i pol, i trajat ce jos barem pola godine, ako ne i vise godina? To IT novinarima nije zanimljivo?
Nemam vremena i volje da te prosvjetljavam. Živim od svog pisanja, a mislim da sam na sve ovo potrošio previše znakova budući da ne cijela rasprava ne vodi ničemu.

Citiraj:
Uf, naporan si.
Izvuces misljenje iz konteksta i od toga napravis veliki problem. Kao sto si napisao (da citiram):

Dakle, nisam govorio o Opteronu/Athlonu-64, vec o tvojoj izjavi po kojoj se zakljucuje da AMD niti nema laptop procesor, vec kako im se "posreci" u proizvodnji.

Novinari...
Misliš da se Intelu ne posrećuje pri proizvodnji Pentiuma M? Zato sam u jednom trenutku spomenuo isplativost Pentiuma M u trenutnom obliku kao desktop procesora.

Citiraj:
Intanium arhitektura? Pa cak je i INtel shvatio da je promasena, zato i jesu napravili Xeon procesore s 64-bitnim instrukcijama. Centrino je inace ime kompletne konfiguracije (procesor, chipset, wireless,...), to bi cak i ti kao IT novinar trebao znati.
Ahem...da si adekvatno informiran znao bi da je Intel najavio Itanium 3 baziran na tehnologiji Alphe. Al oprošteno ti e budući da si, kao što kažeš, samo korisnik kojeg zanimaju proizvodi sa polica trgovina.

Opasku o Centrinu ne želim uopće komentirati.

Citiraj:
A zasto? Laptop linija Intelovih procesora je efikasnija od P4 desktop linije, pa tako 1.6GHz iz prijenosnika (na 400MHz FSB) konkurira P4 Nortwoodu na 2.8GHz (800MHz FSB). A kakva je tek situacija s 2.0GHz procesorima? Zasto bi procesor morao imati HT? P4/Xeon linija ima HT jer su shvatili da je bez HTa iskoristeno samo nekih 35% mogucnosti same jezgre, laptop linija ne pati od tog problema. 64-bita? Cemu? S cime bi to iskoristili. Uostalom, tko kaze da sljedeca generacija laptop procesora to i nece imati (nitko od nas na ovom forumu ne zna nista o tome). Dvije jezgre? Upitna je potreba (osim marketinska) za tako nesto za desktop racunalo.
Stvarno mi se neda....

Ali fakat nemaš pojma....

Ali mi se stvatno neda....

Neda....