View Single Post
Staro 07.10.2004., 22:46   #38
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Beren
Sorry Andjelko, ali to kaj pričaš su gluposti. Kom-helikopter-grijalica? U kojem to filmu molim te. Možda si mislio na najnovije Intelove procesore?

Tek tolko da ne kažeš da nisi dobio pravu informaciju, evo ti jedna iz prve ruke. Ja u konfi imam AMD Athlon 64 3200+, neoverclockiran, sa omogućenom Cool'n'Quiet tehnologijom (nešto ala Intelov speedstep za desktop računala). Jezgra procesora većinu vremena (rad u windozama - office, internet, photoshop, dreamweaver i slično) ima temperaturu od 32-35 stupnjeva. Ako ga baš tjeram, npr. u igrama, jezgra se zagrije na 50-53 stupnja. Naravno, vanjska temperatura na hladnjaku je niža za barem 10 stupnjeva. Uz to valja napomenuti da ne koristim nikakve turbo hladnjake. Na procesor je ugrađen konvencionalni hladnjak Zalman 7000Cu koji ne generira buku kao stariji modeli Intelovih stock hladnjaka.

Probaj se malo informirati prije nego što počneš izjavljivati nebuloze.
Cemu taj svadljalacki ton? Uvrijedio si se zato kaj je netko spomenuo da se Athloni griju, a ti si uvjeren da je situacija s Prescottima jos gora? Moje iskustvo je da se Preskoti (socket 478) griju do MAX 50°C pod punim opterecenjem nakon vise sati rada, i sve to u kvalitetnom kucistu s ukupno jednim jedinim ventilatorom na kucistu (plus vent od napajanja, vent od samog CPU kulera, i eventualno na grafickoj). Cak stovise, jucer sam na stolu imao pod testom P4 3.0 s775 u spomenutom kucistu koji se pod punim opterecenjem grijao do MAX 46°C. Uvijek su bili BOX kuleri u igri, dakle nikakve mrcine od vise kila i ventilatorom koji se vrti na 8000o/min.

Pa sada ti to meni objasni.

Ne kazem da se Athloni pregrijavaju (kao nekada), vec da se Prescotti i ne griju bas onoliko kako se voli pricati (pricam ti price). Nisam imao prilike isprobati prve primjerke Prescotta, one koji su dosli u ruke novinarima, ali oni koji su se mogli kupiti dva-tri mjeseca kasnije su bili normalni.