View Single Post
Staro 22.10.2009., 01:52   #2629
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Žičana je verzija, pa je jeftinija. WTB je u DSG-u 125kn (žica), 200kn foldable. U Bicikl.biz-u u Heinzlovoj je 69kn (od Kvatrića u Heinzlovu je 5min hoda do dućana; Heinzlova 28 mislim da je adresa), sada na akciji. 2.1 je Exiwolf/EpicWolf (ExiWolf je novi naziv, guma ima isti pattern), 640g je teška.
Da ti iskreno velim - po dućanima nema neke jeftine, a dobre alternative. Sve što sam ja tražio (Smart Sam, Ignitor i slične all round gume) nije bilo u dućanima. Prošao sam danas Bizmark, Markoprojek, Rog Jomu i Bicikli biz, te Trgo-avto.

Iza imam Salvarezovog Ritchey ZED-a, koja je isto 2.1 guma i ne bih ju mijenjao za ništa. Odlična, lagana, brza guma sa po meni odličnim gripom, a čak i blato dobro baca. Te gume više nema za kupit i to je šteta kakve nema. Vozio sam ju po svemu, mokrom, suhom, kamenje veće/manje, blato slabo do nemoguće za hodati - guma je uvijek, ali baš uvijek imala gripa za uzbrdo. Jedini minus je što je očito mekana komponenta, ja sam s njom prešao nekih 800-900km sada i nije se uopće istrošila guma, već se vidi da ju je ipak kočenje po kamenju na nekim mjestima potrgalo/otkinulo gumu.

Sad, jel bolje stavit 1.9 ili neku veću gumu ? Ja, pošto sam rekreativac, skužio sam da mi je ipak veća guma malo bolja jer je ugodnija za vozit i manje je opterećenje na obruč. A upitno je, dal bi osjetio 2.1-1.9 razliku ako je agresivan thread na gumi.

Ali to nije sve . Došao je novi volan, FSA XC282 (660mm, 18mm rise), lulica Acor 100mm ( 6°, mnogo lagana ), Shimano SPD M520 pedale, a sutra ako Bog da, Merida SPD tenke, napokon .

Prvi tubeless pokus mi je propao , nisam uspio napumpat gumu, ali sad imam 20" zračnicu sa autoventilom sa cijelim tijelom u navoju.