07.10.2004., 19:45
|
|
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Originally posted by Andjelko
Hm, sve vise citam, sve vise trazim, pokkrenuo sam sve poznanike po komp firmama da mi nadju Northwooda, plocu i memorijiu cu valjda naci.
A sada citam o nekom hipotetskom Intelovom procu koji postoiji mozda, valjda, navodno i nigdje, osim u zeljama.
AMD nisam nikada ni sanjao, komp helikopter-grijalicu ne trebam.
Nekako me prolazi volja da potrosim par tisuca kunica ni za sto. Prije ja G. Moore imao valjan zakon koji je pao u vodu. Pljus!
Gledam ono sto je dostupno - i vidim brze Celere, koji trose 100W, samo to ne pise, vec famoznih 256k casha.
Moji Tulci, stari vec podosta, imaju isto toliko. Tehnologija P3, a vecinu stvari rade jednako brzo.
A navikao sam mijenjati komp svake 2-3 godine. Losa navika.
Nove HT tehnologije? Divota. Novi socket za PressHota valjda.
Osjecaj kako je Intel, pa i drugi opalio glavom u plafon me mozda vara?
Hall iz Odiseje je fikcija. Holodeck takodjer. Mozda je Pentium vrh.
Vec predugo ne vidim stvarni napredak.
Ah, da. Postoje napajanja od pola kiloWatta :^)
Pa i jaca..
Tulac rulez! Tulac lives 4 ever! Tulac will never die!
|
Sorry Andjelko, ali to kaj pričaš su gluposti. Kom-helikopter-grijalica? U kojem to filmu molim te. Možda si mislio na najnovije Intelove procesore?
Tek tolko da ne kažeš da nisi dobio pravu informaciju, evo ti jedna iz prve ruke. Ja u konfi imam AMD Athlon 64 3200+, neoverclockiran, sa omogućenom Cool'n'Quiet tehnologijom (nešto ala Intelov speedstep za desktop računala). Jezgra procesora većinu vremena (rad u windozama - office, internet, photoshop, dreamweaver i slično) ima temperaturu od 32-35 stupnjeva. Ako ga baš tjeram, npr. u igrama, jezgra se zagrije na 50-53 stupnja. Naravno, vanjska temperatura na hladnjaku je niža za barem 10 stupnjeva. Uz to valja napomenuti da ne koristim nikakve turbo hladnjake. Na procesor je ugrađen konvencionalni hladnjak Zalman 7000Cu koji ne generira buku kao stariji modeli Intelovih stock hladnjaka.
Probaj se malo informirati prije nego što počneš izjavljivati nebuloze.