View Single Post
Staro 21.10.2009., 13:17   #346
m&n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Domagoj trambunjaš. Ako tebi komp radi 3-4h na dan onda nemoraš ni testirat stabilnost. Ako namjeravaš radit 24/7 clockove onda je itekako potrebno izvrtiti malo više sati za "sigurnu" stabilnost. Zašto "sigurnu"? Znalo se događati da i nakon 24h+ pukne test i da nije stabilno a isto tako znalo se događati da je 24h stabilan pa kad vrtiš neku igru ili ne gasiš komp više od 7-10 dana uz minimalni rad na njemu dobiješ BSOD ili restart

A i primjetio sam na više mjesta da spominjaš FSB. Kao što je maX rekao, BCLK i FSB su dva pojma koja se nebi smjela uopće mješat
ma i prajm je nikakav pokazatelj.. ja sam drzao i7 920 na 4.0ghz 18 sati se vrtio i izgasio komp slijedeci dan nakon 2 sata igre bsod...

opet ja prime i opet stabilan 6 sati izgasim ga.. odem u igru nakon 30 minuta bsod.. pa igram igur ne pojavljiva se bsod.. surfam i opet bsod..

opet ja na prajm 3 sata ne rusi se i pitam se wtf ono..

ugl sve je to magla..

izgleda da prajm koristi samo neki dio proca bez obzira na full load a dok surfas igras igru ipak je to drugacije... iz razloga sta se load stalno mjenja a najvjerojatnije ima jos nekih caka..