Citiraj:
Autor marijan95
Ma dosta mi je to za sada..
A i razmisljam o kupovini procesora sa dvije jezgre, da mi procesor ne trpi toliko kao kod jedne...
|
ma daj, 1,8 GHz mu je default ako se ne varam (200x9) a tebi je 1,9 dosta. Di ti je klokerski duh?
Al da, slažem se, za 250-300 kn se svakako isplati uzet dobrog dualca, samo je problem naletit na takvo šta... A ništa, 3x dnevno provjeravaj tržnicu, naletit će već nešto
Zna li netko možda zašto mi na ploči iz siga bios ne dozvoljava da smanjim multi NB? Kad god tu vrijednost pokušam spustit ispod 10x šta je default na samoj ploči na onom malom led displayu dobijem error code 75, a ploča ne dođe ni do biosa, nego samo tako stoji i jedino šta pomaže je clean cmos. Više vrijednosti rade bez problema, 11, 12, 13 sam probao i sve štima, ali 9, 8, 7, 6 neće i neće. A bez toga ne mogu FSB natjerat preko 235 jer mi NB ne želi radit preko 2350 Mhz
Ima li kakva caka koju ne znam ili propuštam li možda šta bitno?
Rješenje
Naime ja uvijek prvo postam problem, a onda idem guglat, pa tako i ovaj put. Samo ovaj put sam bio i brži od forumaša i zahvaljujući dficlub.org te xtremesystems.org rješio problem. Pa evo rješenja ako tko zapne
Dakle predvidija sam činjenicu da NB core clock mora biti veći od HT core clocka. A meni je HT na ovim postavkama koje testirao uvijek bio na defaultu, dakle 2 GHz i naravno, kad bi NB multi spustio na 7x recimo dobio bi NB core clock = 7x200= 1,4 Ghz, a pošto je 1,4<2 dobio bi ono šta sam dobio, ništa

Sad sam lijepo NB multi stavio na 8x, a HT sam stavio na 1,6 GHz i sve radi kako treba, mogu dalje dizat FSB