Citiraj:
Autor Pupo
I kakva je procedura s carinjenjem, paket dođe na carinu i kako onda ide procedura dalje i kolika je cifra, samo 23% ili još nešto?
|
U tvom slučaju, pošto si iz Požege, ako sumljaju na pravu vrijednost robe i nema ebay računa stigne ti poštom pismo od ZG carine da je kod njih roba i da trebaš poslati fax radnim danom u točno određeno vrijeme (ovo mi je najbolje, valjda im ladica za faks ne uvlači sama papir pa moraju kraj njega stajati

) izlistanja s paypala o transakciji. Kad to faksiraš lupaju po formuli koju je juggernaut naveo i stiže ti poštom kući.
Ili ako je unutra račun i sve im izgleda čisto sami rješavaju račun a ti poštaru plaćaš carinu kada ti dođe na kućni prag.
Hvala Bogu ovo su rijeđi slučajevi i češće će ti stići bez ikakvih udaraca od strane države.
Meni ne naplate na reket od 1000 kn (3 puta naručivao), na sat, na robu etc. a naplatili na 2 ASO steznika za skočni zglob koje sam kupio nakon loma istog, koji su očito u zdravstvene svrhe i kojih uopće nema u RH.
Ajd ga znaj...al kad u prosjeku gledaš da ti na 1 od 4-5 paketa naplate carinu i nije to onda neki problem.