View Single Post
Staro 18.10.2009., 17:02   #6
Cvorovic
Premium
Moj komp

Cvorovic's Avatar

Datum registracije: May 2008
U međvremenu sam nabavio stari PATA disk koji radi bez problema i na njega sam stavio XP.

Do restartanja i dalje zna doći ali puno puno rijeđe nego na Kubuntu koji je na USB stiku. Event viewer nije od pomoći tj ne javi nikakvu grešku tj ađe se neka sitna (u vezi HTTP-a) ali u vrijeme normalnog rada, ništa u vremenu kad otprilike dođe do restarta.

Npr sinoć sam ga ostavio nek radi, ništa posebno nije radio, i jutros sam vidio kako se tijekom noći (prema event vieweru, očito negdje oko 4h ujutro- tad prestaju logovi a počnu negdje kad sam ga počeo koristiti) restartao.

Stavio sam Everest i pokrenuo sistem stress i to je radilo jedno 6 sati ali je prošlo bez problema.

Inače na Kubuntu se restart nejčešće događao kad bih pokrenuo neki avi video i preskakao scene- čisto preskakanje po vremenskoj liniji playera (VLC). To se znalo dogoditi i pri normalnom radu, npr pregledavanje web stranica i pri normalnoj reprodukciji videa ali najčešće kod preskakanja scena.

Flešao sam matičnu ali nije pomoglo.

Jel bi to moglo biti do napajanja, svjestan sam kako ovo MS-ovo baš i nije neka kvaliteta?

Ponovo sam pokrenuo memtest i nije javio nikakve greške a niti ovo s vađenjem jedne memorijske pločice (izvadio 256 MB a ostavio 1 GB) nije pomoglo.

PS još negdje trebam nabaviti sata1 disk pa provjeriti hoće li mi on raditi ili su sata portovi otišli pa ništa više ne mogu s njima.

Zadnje izmijenjeno od: Cvorovic. 18.10.2009. u 17:06. Razlog: Nadopuna teskta
Cvorovic je offline   Reply With Quote