Citiraj:
Autor Astral
2.0 je isto ko 1:1
u vezi 5-5-5-15, da, to je ok
inace probaj prvo do kud ide mema pa onda donosi zakljucke u vezi proca, kako??
tako da stavis omjer recimo 3.0 i FSB na 266 pa polako dizes, a s FSBom dizes i voltazu rama kad postane nestabi9lno, proc ce bit na nekoj malo frekvenciji koju sigurno drzi jer ces mu i smanjit multiplier na recimo 6, a ram ce bit na dost velikoj pa testiraj do kud ide, ako vidis da ram na taj nacin ide do recimo 950mhz onda to znaci da mozes FSB stavit max na 475 dok ti je omjer 2.0
inace nemoj se bojat dat 1.4v procu, pa ni 1.45v ako je temperatura ok (pricam za 24/7 rad)
|
Aha, to je 1:1....newb
Thnx, jasne su mi upute, pozabavit ću se time, jer za neke naslove koji će skoro izać će mi trebat zadnji atom snage iz konfe

Grafa je dosegla svoj maximum, al proca i mema idu još gore, sigurno.
Što se temp tiće, na trenutnim frekvama nisam primjetio nikakvu razliku u temp od stock frekvi, jezgre su trenutno recimo 23/29, za load nisam siguran, ali mislim da ne prelaze 60, grafa trenutno u idle 33, load ne prelazi 68 (furmarkom mjereno), tako da temp ne bi smjele bit ograničavajuć faktor što se OC-a tiće.
Imali koji prog tipa furmarka, ali za proc, koji bi tokom benchmarka mjerio i trenutnu temp? Kad alt-tabam iz crysisa recimo nakon sat vremena igre u everest, pokaže mi nekih 55C temp proce, al ne znam kolko je to pouzdana metoda mjerenja.
Btw, koju temp jezgre treba gledat, core 1 ili core 2? ne kužim zašto je to upće podjeljeno. Nije da su jezgre fizički odvojene pa ima svaka svoju temp...ne kontam...