Dakle priča teče ovako:
U 7. mjesecu sam kupio 2 keksa ballistixa D9GMH od gilberta, navodno jako dobra memorija za OC, što na kraju nisam stigao ni isprobati.
Memorija je uredno radila od tada zajedno sa supertalentima na nekih 1.96v 820mhz 4-4-4-9 jer sam u međuvremenu i sam došao do zaključka da više znače niže latecnije nego veća brzina, tako da sam imao konfu sa 4x1gb.
Večeras oko 10 dođem doma i reko idem stavit na grafičku S1 pošto mi je na mojoj grafi iz siga vent bio glasan i na najmanjim okretajima a komp mi je kraj kreveta pa me to smeta.
Uredno namontiram S1 stavim 2 scythe-a slip streama 1200rpm gore i za početak i spojim na matičnu na konektore, upalim komp i sad se ti ventovi vrte pak svaki na 1200rpm, reko ništa idem probat sa speedfanom ih uporit, instaliram program i pokrenem ga, i tu kreću problemi..
Naime, u pola pokretanja programa, komp se smrzao, kursor od miša se ne pomiče, ne reagira na ctrl+alt+del, također ni na alt+f4, reko ništa od speedfana, nešto me koči sa njime.
Ugasim komp na dugme, ponovo ga upalim a on mrtvo tijelo, na grafičkoj se upalile sve tri LED-ice, post counter na matičnoj stoji na 88 na monitoru nema slike.
Tu me oblio hladan znoj, gasim komp, radim praznim bios, pokušam ponovo ovaj puta post counter stoji na C1, indicira na problem sa memorijom, vadim jedan po jedan keks i ispada da mi niti jedan ballistix više ne radi.
Pitanje:
Dali je moguće da su 2 ventilatora preopteretila na neki način ploču u sred čega je ona poslala prejak napon u memorijske utore gdje su bili ballistixi, ili je moguće da mi je speedfan napravio to??
Čitao sam često da memorija rikne, i samom mi se već jednom dogodilo sa kingmax-om, ali baš i nisam vidjeo slučajeva da oba keksa riknu odjednom...
Dalje, memorija je imala nešto garancije, ali mislim da je istekla, papiri su mi na selu, dali crucial daje kakvu produženu garanciju na takve ajmo reći high end memorije, dali bih ih možda mogao kod njih reklamirat ako daju osobno duži jamstveni rok nego prodavači koji ju prodaju???
Eto zasada toliko, oprostite na podužem postu, ali htjeo sam da imate uvid u sve od početka do kraja.