Citiraj:
Autor blinki
Prvo:Kad HDtelevizija istestira onoliko tv uređaja koliko famozni avforums kao i nešto osim Pansonica i jednog Philipsa vjerovat ću da su objektivni nepristrani i sl. Trusted reviewsu ne vjerujem ni koliko crno ispod nokta nakon recenzija nekih drugih uređaja koje imam. What HiFi je ako se ne varam magazin, radim sličan posao pa znam kako ide stvar s takvom vrstom recenzija. Mislim da je taj isti magazin preporučivao u kupovinu nekih skupih hdmi kablova tako da....
|
Famozni AV forums postoji od 2005 godine na prostoru EU. HD televizija radi od 2008 godine na ex-yu prostoru.
Za 4 godine svog rada recenzije su im se svele na na subjektivni dojam bez ikakvih pokazatelja kako je sta testirano i kako su prikazani rezultati.
To sto je neko 4-5 godina duze u posla ne znaci automatski kvalitet.
Procitaj jednu recenziju HD tv testa pa onda hvali AVforum.
Znam AV forum je broj 1 jer su nahvalili "tvoj" LG kojeg svi ostali pljuju.
Toliko o objektivnosti AV foruma i neobjektivnosti HD televizije
Citiraj:
Autor blinki
Drugo: Registrirao sam se kad sam vidio da čovjeku preporučuje S10 pored PS8000 ( još nisi odgovorio na pitanje koji je bolji ). Treće pratim ovaj forum već 3 godine. Ako sam se sad ponovo registrirao to nije tvoja stvar. Naime pomalo je glupo izvlačiti zaključke iz nečega. Lakše je napasti i na taj način nekoga diskreditirati nego upitati npr. Blinki zašto si se prijavio na forum?
|
Nismo testirali PS8000 ali S10 nije imao fosfornih tragova iako se radi o modelu bez NeoPDP panela i sa standardnim 400Hz-nim SF driveo-om.
Bez razmisljanja bi uzeo Panasonicov Full HD entry level nego LG top rangiranu plazmu.
To ti je moj odgovor!
Citiraj:
Autor blinki
Treće: Za razliku od tebe Nani ja ne uvjeravam nikoga da kupi nešto. Već sam sto puta uvijek ponovio i naglasio da sve što kažem je moje osobno mišljenje ništa drugo. To što si urednik neke internet stranice, istestirao 4 tv-a na istoj, namontirao nekoliko sustava za pokojeg klijenta ne čini te super expertom na tom polju.
|
Quotaj moje nagovaranje bilo koga. Ja sebe ne prozivam nikakvim expertom, niti sam samoljubiv i egoistican da to radim. Niti poslije 2 napisana posta kao nubina kakva uvjerevam sve i svakoga da su oci najbolji pokazatelj pravog televizora! Dosao sam na forum kao potpuni anonimus, sigurno lupetanjem nisam stekao povjerenje forumasa!
Perfidno je reci koliko smo televizora istestirali, ako te bas zanima, testirat cemo uskoro i ostale brandove. Samo da mi je znat sta ces pricati ako i kad budemo testirali PS8000
Citiraj:
Autor blinki
Četrvrto: High end tv mora imati nešto posebno. Pionir je referneca za kvalitet slike, Z serija je high end baš zbog tog recivera. Nekad u svoje vrijeme i Fujitsu je pravio high end plasme. Zanimljivo i Fujitsu i Pionir su i propali s plasmama zato što su išli na high end. Ko će to kupit. Pansonic ima z seriju baš za to, probranu klijantelu dubokog džepa. V I G serija se prodaju ko salata u zemljama s normalnim primanjima i to nešto govori. Dobro sada banaliziram.
|
Z10 nije high-end zbog receivera, vec zbog panela. To trebas razluciti. Kvaliteta slike je na prvom mjestu. V10 i Z10 imaju identicne panele, pa shodno tome i V10 je high-end. Posto citas UK stranice koje imaju slabije verzije V10 modela naravno da ces prihvatiti konstataciju da je V10 mid-range plazma.
Usput Z10 kosta duplo vise od Kure. Pretpostavljam da da taj externi receiver vrijedi 20k kuna vise...
Citiraj:
Autor blinki
Peto: Ne izvrći rječi. Ja nisam nigdje rekao da nema image retention. Ja sam rekao da nije toliki koliko ljudi seru da ga ima. Meni se čini da su ti se oni iz Stanića dobrano zamjerili ( tu si u pravu pojma nemaju o dobrom marketingu )
|
Pod jedan kad pricas, nauci se da ne koristis takve rijeci, blizak ti je benhcmark forum koliko vidim.
Oni iz Stanica su pitali:"Sta ce te napisati o televizorima koje ustupimo"
Kad smo odgovorili ono sto nam testovi izbace, nismo vise culi rijeci od njih. Pricma za Stanic u BiH. LG u Zagrebu je itekako otvoren za saradnju.
Mogu ljudi raditi za Stanic ali znaju kako taj isti LG kotira.
Citiraj:
Autor blinki
Šesto: Molim te ne spuštaj rasprave na osobnu razinu. To si pokušao na benchu pa te je čovjek otpepao argumentima da ti vjerovatno još odzvanja u ušima.
|
Na benchmark forumu dolaze prostaci koje admini nisu u stanju da sankcionisu jer se zovem malo drukcije od njih. Primitivizam koji sebi ne dopustam pa me i nema na takvom forumu.
Da bi se otpepalo nekoga treba imati znanja i informacija koji ti momci nemaju. To je jos manji problem kad se kultura svedena na nulu.
Imate zajednicko da se oni identificiraju sa televizorima koje kupe bas kao i ti, tako da me ne cudi tvoje ponasanje.
Citiraj:
Autor blinki
Neću dalje jer spuštam i ja na osobnu razinu a ti i dalje uzimaj pinku od Ronisa i uživaj ( ako hoćeš kredibilitet kod nekog ko razmišlja malo i svojom glavom nikad ali nika nemoj napisati pa ni na forumu "reci da su te poslali sa hdtelevizije" ma koliko dobre namjere imao). Ovo sam napisao samo da vidiš kako ružno izgleda kad se sve počne spuštati na osobnu razinu, naročito kad pojma nemaš o osobi koju napadaš.
Živio ti meni još sto godina.
|
Uzimat cu pinku od koga kod stignem, da necu mozda besplatno radit da bi takve kao ti uvjerio sta se treba kupiti. Kada moj rad se bude kosio sa objektivnoscu recenzija onda imas momcino prava da nesto pricas i da me pokusas blatiti
Kad ostali ducani budu imali profesionalnu uslugu kao momci u Ronisu imat cu lijepe rijeci i o njima.
Koliko znam Ronis zastupa sve brendove a ne samo Panasonic
I sve ovo sto sam napisao ne mjenja cinejnicu da si izabrao najgoru opciju prilikom kupovine tv-a, posto si se pohvalio vise puta da mozes kupiti i Kuru, kupi ga pa postavi jedan tv pored drugog pa ces vidjeti razliku u kvaliteti slike. Ne, ne. Jos bolje kupi bar S10/G10 pa ces vidjet sta ti tvoj subjektivni dojam kaze