View Single Post
Staro 08.10.2009., 11:28   #264
NemoRS
Premium
Moj komp

NemoRS's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Da vam javim da nazalost nisam rijesio problem.Zasto zaista neznam samo znam da sam probao dosta toga.Da memoriju naredim da tocno radi na 2000Mhz morao sam se igrati i sa procesorom tj njegovim dizanjem jer nema sanse da mi je postavi ravno na 2000 osim ako proc nije malo clockan.Ovako mi da cak nekih 2100 i vise a to nisam stavio jer ne podrazava niti sam zelio.Kad sam nekako naredio da mi je memorija ravno na 2000 uz clockan proc naravno stavio sam voltazu na procu CPU vcore na 1.30V voltazu memorije naredio na 1.66V jer kod mene nema bas na 1.65V-ima 1.64 ili 1.66 i to je vec u ljubicastom podrucju, C1E i EIST su na disable, napon na QPI sam prvo stavio 1.3V i nisam uspio dignuti sistem.Zatim sam stavio na 1.35 i opet nista.Sistem se sa svim tim postavkama sam restartira i jedva sam usao u bios.Ostavio sam sve na serijski jer vise ni sam neznam sto da napravim.U sva tri podrucja latencija za memoriju su unjete sljedece latencije 9-9-9-24.Sutra ide u links,jedino mi je zao sto ja sam nisam uspio malo produmati ali bojim se da taj ram ili cak ploca mozda nevalja ili uopce ne podrzava.Ukoliko je to slucaj ovo cu im vratit jer nisam uzeo komponente da se drkenjam sa klokanjem istih osim mozda dizanjem proca na 3,5Mhz a ocekivao sam da memorija radi kako je i u specifikacijama.Eventualno da se to samo podesi u biosu a ne ovo drkarenje.To je kao da kupim auto od 500 konja ali znate on vam ima sad 350 pa se mora elektronika namjestiti da on ima 500.A u toku podesavanja elektronike ja necu moci upaliti auto ili jos gore on ce se gasit.Malo karikiram ali nisu to mali novci za toliko drkarenje.
NemoRS je offline   Reply With Quote