08.10.2009., 00:43
|
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Autor Nani
Kakav crni AV forum, pa za 50V10 u recenziji naslova stoji; Mid range Plasma Screen
Pretpostavljam da je neki drugi tv high-end, samo ne znam koji.
Ne vidim podatke za laika na AV forumu o dubini crne, svijetlini, kontrastu, o kalibriranim postavkama za krajnjeg korisnika.
HDtvtest radi puno bolje recenzije.
Sa druge strane ni jedna recenzija Panasonica sa UK i USA stranica ne vrijedi za ex-yu.
USA jer njihovi modeli zbog sistema nemaju veze sa EU modelima, a UK jer je Panasonic za UK trziste izbacio napredne RGB kontrole.
Drugo, treba uzeti u obzir da kupvna moc jednog balkanca nije ni priblizna kupovnoj moci
jednog britanca ili amera i voditi racuna o tome, prilikom recenzija.
Sto se tice dubine crne boje, ne radi se o 5% kao sto si naveo.
Recimo dubina crne je 0,03 a osvijetljenje je 120cd/m2, kontrast je dakle 4000.
Ako smanjimo kalibracijom dubinu boje na 0,02 a osvijetljenje ostane isto 120cd/m2 kontrast se penje na 6000! To je povecanje za 50%! Ovo su brojevi i ne reflektira pravo stanje ali sluzi kao pokazatelj.
Banalan primjer koji pokazuje zasto je dubina crne vazna i maximalno osvijetljenje naravno.
|
Nani, Nani. Zbog tvojih tekstova nekad davno u vremenu Panija pv 70 i 80 odlučio sam se za plasme. Nemoj mi reći da je i hdtelevizija bolja od Engleza jer ne govorim o američkoj verziji site-a. Znam i da se britanski panasonic modeli razlikuju od europskih bla bla bla. Panasonic je kod nas preskup, zatim od ovih tv uređaja koje je čovjek pitao što da kupi najbolji je samsung b850, g10 b650 i ps8000 su tu negdje. I da v10 to je mid range plasma, kuro, z serija panasonica su high end plasme. Opet ti o brojkama. Moje, naglašavam opet, moje oči ih ne primjećuju. Mogu si ja priuštit i kuro da se razumijemo, ali neću da bacam lovu niti želim da me žena skalpira  Nego po tvom skromnom mišljenju koji je bolji s10 ili ps 8000? Nisi odgovorio. Pozdrav
|
|