View Single Post
Staro 06.10.2009., 23:24   #249
NemoRS
Premium
Moj komp

NemoRS's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Podesavanje komponenti u biosu

Nisam znao gdje da ovo postavim i kako ali s obzirom da nekuzim bas nesto clockiranje pokusat cu laicki objasnit iako cu dati ovima u Linksu da pogledaju o cemu se radi jer sam tamo kupio komponenete.

1.RAM PC-16000, 6GB, G.SKILL Trident series, F3-16000CL9T-6GBTD, DDR3 2000MHz, 3x2GB

2.
MBO GIGABYTE EX58-UD4P, Intel X58/ICH10R, DDR3, zvuk, G-LAN, S-ATA, RAID, PCI-E, FW, s. 1366.S tim da moja ima dvije mreze i nema je vise na cijeniku.Bila je malo skuplja od ove ali u biti isto sve.

3.
CPU INTEL Core i7 920 BOX, s. 1366, 2.66GHz, 8MB c., FSB 1333MHz, 64 bit, QuadCore

Memorija radi na 2000 Mhz a i maticna s overclockom to podrzava.Neznam to nikao namjestit a i kad namjestim onda postoji problem.To me u biti zanima jel to normalno.10 sekundi pri resetiranju i paljenju komp uopce ne reagira i dolje se pali slovo C koje tako gori 10s kao da maticna prepoznaje da je komp clockan i tek onda mi se sistem pocne dizati.Isto je i s procesorom.Cim ga malo dignem onda on dize i memoriju.

Ono u biti osao sam i do frenda koji je nesto probao i napravio je da sljedece

BCLK fREQUENCY je stavio sa 133 na 200 a System memory Multiplier spd sa Auto na broj 10.Proc tada radi na oko 4Ghz i memorija je na 2000 ali problem i dalje ostaje isti pri dizanju sistema.10 sekundi nekog gorenja slova C i tek onda brojke na displeyu pocnu kretati i komp se digne.Kad se digne sve radi normalno.U linksu su mi rekli da ima hrpa opcija za podesavanje toga i da se moraju pozabavit time jako.A ja sam zato i kupio da mi radi na 2000 a ne na 1066 koliko je i bilo na defaultu
NemoRS je offline   Reply With Quote