View Single Post
Staro 01.10.2004., 10:20   #1
Robby
Registered User

Datum registracije: Oct 2004
Abit AN7 i OC

Pozdrav svima!

Imam nekoliko pitanja u okviru subject-a. Najprije, sve pohvale Kovi i njegovim sticky-ima koji su sjajni. Procitao sam ih i generalno mi je sve jasno. Nakon pokusaja OC-a ipak imam jos nekoliko pitanja pa se nadam da cu ovdje dobiti odgovor.

Najprije evo konfiguracije:

AMD Barton Mobile 2500+
Abit AN7
Kingmax 466 MHz 2*512 GB
3D Labs VP760
2* Seagate Barracuda 120 GB SATA Raid 0
Thermalright SLK 947U + Enermax 9FAB 92mm
Arctic Silver 5 izmedu proc. i hladnjaka
Tagan 380W TG380-U01
Antec Sonata

U BIOS-u imam vise opcija za postavljanje odnosa bryine memorije i FSB-a (3/3, 4/3,... ma znate vec) i nekakvu Auto te SPD opciju. Zasad sam stavio Auto (naravno). Koju bi trebalo odabrati i zasto?

Trenutno mi sistem radi ovako:
FSB 200 MHz
Multipl. *11
VCore 1.597 V
Memorija: 2,5*2*2*7

Prime mi se vrti zadnjih 16 sati bez ikakve greske (kad se vratim doma ce bit 24 sata - nadam se bez problema).
Procesor mi u idle-u ima temp. 32-33 C, a pod Prime-om se digne na 38-39 C pod ovim postavkama.
Ovo je ocitano u Abit-ovom EQ programcicu. Imam li razloga sumnjati u ove vrijednosti ili je to ok?

Peporuka je da se sa Vcore naponom bas ne ide iznad 1,7 V. Da li se ipak smije ici bez nekog rizika ako se temperature zadrze u normalnom podrucju - recimo ispod 55 C?
Jos nisam pokusao ici na vise vrijednosti OC-a jer nisam imao vremena. Nemam namjeru ni izvoditi nesto ekstremno, ali me cisto zanima.

Sorry na poduzem postu i hvala na odgovorima.

PS. Sve sugestije i savjeti su dobrodosli

Pozdrav
Robby je offline   Reply With Quote