View Single Post
Staro 29.09.2004., 09:06   #7
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Novi kompjuter - pomoc

Citiraj:
Originally posted by Target

Spoio sam dobro ATX konektor i onaj 12V za P4... probao više puta i sigurno je dobro spojen...
Kazes da si sigurno sve dobro spojio onda ostaju banalne stvari..... evo sto meni pada na pamet, ne zahebavam te, svasta covjek moze previdjeti.

1. uzmi ispitivac ili neku stolnu lampu pa provjeri ima li uopce "struje" u suko uticnici. Mozda ti je pregorio osigurac na razvodnoj ploci koji pokriva bash tu uticnicu.

2. sva novija napajanja imaju na sebi prekidac za paljenje. Provjeri da li je u polozaju "1" ili "ON" i naravno da je trozilni kabel ukopcan i u zidu i u napajanju.

Upali komp. Da li se zavrti ventilator na napajanju. Ako ne problem je napajanje. Ako da ajmo na slijedecu tocku.

3. oba napajanja za plocu si ukopcao mozda si previdio kabel od kucista koji povezuje power botun sa pinovima na MBO i zato komp ne reagira. Provjeri i to. Ako je i to ok i nema reakcije PCija na paljenje nosi u servis (imas garanciju) vjerojatno nevalja MBO. Malo je vjerojatno da je neispravan prekidac u kucistu.

Banalno je ali mozda pomogne.

Takodjer ako imas bilo kakav voltmetar/unimetar nadji na netu sheme konektora napajanja za plocu pa mjeri napone ako ih uopce ima.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je online   Reply With Quote