28.09.2009., 12:42
|
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
(riješeno) Pomoć pri otkrivanju kvara, problem nepoznat
Pokušat ću što jasnije opisati problem koji imam sa kompom. Kao što vidite pod 'Moj komp' imam dva 250GB seagate diska. Na jednom su instalirani Win7 a na drugom WinXP. Win7 koristim kao 'glavni' OS. Tjedan-dva nakon instalacije počeli su se pojavljivati problemi. Usred rada komp blokira, miš se ne miče, ništa ne radi. Ja lupim reset i ne može uc u win. Opet reset, prođe neki auto reparir i sve ok. Sve radi par dana. Nakon par dana opet blok, opet nece u win, reparir ne radi. Opet reset, sve radi sljedeci dan-dva. Nakon toga opet blok. Probam uc u WinXP bez pokušaja ulaska u sedmicu. Nece ni tamo. Opet reset, pa još koji reset i radi. Rade oba wina. To je glavni razlog zašto ne sumnjam u neki softverski kvar jer bi, imho, bar jedan win radio. E sad, prilikom pojave tih problema, nakon što se prvi put to desilo komp mi je dvaput zabloko u POSTu. Najvjerojatnije pri učitavanju hardova. nakon toga ni jednom. No hardove sam testirao sa SeaTools i sve 5. Kaže da sve radi, nema bad sectora. Prije sam imao problema s jednim od hardova i Sea je sve sredio. Temperature komponenti su sve pod kontrolom, nema pregrijavanja a blokade se ne dešavaju pod punim opterećenjem, vec svaki put kad se desilo radio sam nest u mozili, downloadao i slično. Proc je ok, za memoriju sumnjam da je u kvaru jer bi se, imho, gluposti češće dešavale. Moje neko mišljenje je da je problem u matičnoj, možda nešto oko sata kontrolera jer mi se čini da ima problema s čitanjem diskova pri tim 'nezgodama'. Eto, malo poduži post, zanimljiv problem, pa ako je netko zainteresiran svaki savjet mi je dobrodošao inače ću sljedit svoj instinkt i nakon još kojeg formata probat zamjenit ploču. Hvala na strapljenju 
|
|
|