View Single Post
Staro 27.09.2009., 20:51   #1
mlesic
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Spaljen HDD, valjaju li ostale komponente?

Pozdrav!

Brat je uštekavao pržilicu (napajanje) u komp dok je komp radio(!!!!!!). I još je kokad naopako okrenuo kabal, nekako je pokušavao ugurati...Uglavnom, nešto je zapušilo, zasmrdilo i ugasio ga. Pokušao sam upaliti komp ali se ne dižu windowsi, ne izlistava ono na početku hdd kada uređaje nabraja (dvd-rom,hdd...i gdje je koji priključen). I traži me onda naravno da ubacim medij s kojega će dići sustav...

Izvadio sam hard i odneo spojiti na drugo računalo, isto ga ne vidi - ni samog, ni sa drugim diskom zajedno spojeno. Mislim da se čuje da malo zuji hard, ali ne krči ništa...

Stavio sam drugi disk u taj "spaljeni" komp (neki stari od 15 gb) i vidi disk, ali ne diže windowse do kraja jer su instalirani na starom kompu...driveri, što li već...uglavnom vidi ga na početku na popisu.

Mene sada zanima valjaju li ostale komponente?

Jer preko pržilice, do napajanja pa ostane disk spaljen! Zašto nije pržilica pregorila samo ili napajanje...?

Kako mogu znati valja li ram,grafička, procesor,matična... Jeli dovoljno samo da rade i to je to - ono, ak rade dobro je, ak ne baci u smeće!?

Pitam jer sam pokušao od svega toga spojiti nešto sa starim diskom, drugim napajanjem (za svaki slučaj) ali je nešto pištalo (nesjećam se točno kako), mislim da dugo par sec (sekundu-dvije) pa pauza pa opet. Ili je non stop dugo samo pištalo, bez pauze...
Znači, radilo je! I onda kada sam ja to porastavljo i ponovo spojio u drugo kućište - pišti...možda sam i ja nešto krivo spojio...

Komponente nisu neke vrijedne, ali kupio bih polovni hdd neki i sklopio to pa da ubuntu stavim. Jedno 3-4 godine je star taj komp. Sempron 1.6, saphire nvidia grafička 512 mb mislim, matična epox ako se nevaram.

Tako da možda napajanje kupim novo - možda je ono nešto sumnjivo...i posklapati!
mlesic je offline   Reply With Quote